ERDON Helyi hírek

2016.03.22. 09:25

Nemzetközi Dúlahét Nagyváradon

A Nemzetközi Dúlahét minden évben március 22–28. között zajlik, világszerte. Nagyváradon több programmal is készülnek a dúlahétre.

A Nemzetközi Dúlahét minden évben március 22–28. között zajlik, világszerte. Nagyváradon több programmal is készülnek a dúlahétre.

A Nemzetközi Dúlahét célja, hogy arra bátorítsa a dúlákat az egész világon, hogy javítsák a nők, újszülöttek és családjaik élettani, társadalmi, érzelmi és lelki egészségét a szülés és gyermekágyas időszakban. Szeretnénk megismertetni a családokkal, nőkkel, kismamákkal, hogy ki is a dúla és miért jó dúlát fogadni akár már a várandósság ideje alatt is. A Nemzetközi Dúlahét a Nemzetközi Dúlanappal kezdődik, mely március 22-én van. Nagyváradon több programmal várják az erdeklődőket. Március 22-én, 18 órától a Vine Summer Garden&Grill étteremben (Closca utca 50 szám) Dúlával szültem, elmesélem milyen volt címmel néhány helyi édesanya (Kocsis-Murza Dóra, Kövér Mária, Major Tünde, Szabó Zsófia) mesél arról, hogy ők miért választottak dúlát és milyen élmény volt asszonytársi segítő támogatásával világra hozni gyermeküket. A beszélgetést vezeti: Nagy Orsolya, résztvevő dúlák: Cosma Sonja, Hoffmann Kinga, Szabó Orsolya, a Holdvilág Dúlakör tagjai.

Programok

Március 23-án 18 órától szintén a Closca utcai étteremben román nyelven VBAC mesék címmel tartanak beszélgetést. A Vaginal Birth After Caesarean (VBAC) magyarul annyit tesz: császármetszés utáni hüvelyi szülés. Mai napig tartja magát az a tévhit, hogy egy műtéti úton befejezett szülést újabb császármetszés kell, hogy kövessen. Holott a VBAC lehetősége nyitva áll majdnem minden, műtéti beavatkozáson már átesett kismama előtt. Ezen az alkalmon is váradi édesanyák (Budai Mónika, Ioana Lucaciu, Kádár Erika Claudia, Major Tünde) mesélnek tapasztalataikról, élményeikről. A beszélgetést vezeti: Nagy Orsolya, résztvevő dúlák: Cosma Sonja, Hoffmann Kinga, Szabó Orsolya. Március 24-én 18 órától a Posticum teaházban húsvéti pocakfestés és kismamarelaxációra kerül sor. Hennás pocak festéssel azaz pocak áldással (belly blessing) készülünk, közben finom teát iszogathatunk és arcmasszázzsal kényeztetjük az érdeklődőket. Mindezek után következik a kismamarelaxáció. A részvétel díja 15 ron. Ez tartalmazza a teát és a henna festéket. A henna díszeket Budai Mónika és Bagosi Dalma, Pap Gyöngyi készíti. Masszíroznak: Szabó Orsolya dúla, Hoffmann Kinga dúla. A relaxációt Molnár Éva Kinga, pszichológus, relaxációs- és szimbólumterápiás tanácsadó tartja. A programokról bővebben itt olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!