ERDON Helyi hírek

2016.03.30. 13:15

Járműtorlódás Borsnál

Olvasóink elmondása szerint meglehetősen nagy a torlódás a borsi határátkelőnél, különösen a kifelé lehet nehezebben haladni a vámon.

Olvasóink elmondása szerint meglehetősen nagy a torlódás a borsi határátkelőnél, különösen a kifelé lehet nehezebben haladni a vámon.

Noha a húsvét már elmúlt, de még ma is nagy a torlódás a borsi határátkelőnél. A Magyarországról Romániába bejövő forgalom aránylag hamar átjut a határon, de Magyarország irányába még mindig meglehetősen hosszú sorok alakultak ki olvasóink elmondása szerint. Érdeklődtünk ezügyben a nagyváradi területi határrendészetnél, melynek szóvivője, Laura Bondar azt mondta, hogy a mai nap folyamán a korábbi napoktól eltérően visszaállt a határforgalom a megszokott mederbe, de több információt nem adott. A Bihar Megyei Határrendészet március 29-én kiadott közleményéből annyi derül ki, hogy március 27-én és 28-án, a katolikus húsvét alkalmából Magyarország korlátozást vezetett be a nagy teherszállító járművek közlekedésére, és miután a korlátozás megszűnt, a teherautók megjelentek a borsi vámon, ennek okán torlódások keletkeztek a borsi és a nagylaki vámon. Március 28-án este tizenegy órakor indult meg ismét a teherforgalom Magyarországon, aminek következtében a két említett határátkelőn összesen mintegy 2700 teherautót ellenőriztek. A közlemény szerint kettővel növelték a borsi vámon az átkelő kapuk számát, ugyanakkor a határrendészet azt javasolja az autósoknak, hogy a további agglomerációk elkerülése végett használják a környéken lévő összes határátkelőt. A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a polgárok rendelkezésére áll a 0251.9590 zöld szám, amelyen bejelenthetik azt, ha elégedetlenek voltak a határellenőrzés módjával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!