ERDON Helyi hírek

2016.03.17. 15:34

Interreg-találkozó

Bihar és Hajdú-Bihar megyei polgármesterek találkoztak csütörtökön Biharkeresztesen, hogy az Interreg finanszírozási program nyújtotta lehetőségekről tárgyaljanak.

Bihar és Hajdú-Bihar megyei polgármesterek találkoztak csütörtökön Biharkeresztesen, hogy az Interreg finanszírozási program nyújtotta lehetőségekről tárgyaljanak.

A 2014-2020-as költségvetési ciklusban megvalósuló Románia-Magyarország Interreg Program beindítása nyújtott alkalmat arra, hogy a román-magyar határ mentén felvvő két megye polgármesterei találkozzanak március 17-én Biharkeresztesen. A megbeszélésen jelen volt Huszár István, Nagyvárad alpolgármestere is, aki a helyszínen kifejtette: „Azt szeretnénk, ha a két megyét elválasztó határvonal virtuális lenne, és hogy inkább partnerei, semmint konkurensei legyünk egymásnak. Egy új finanszírozási ciklus elején állunk, és a célunk az, hogy mindkét közösség számára hasznos projekteket azonosítsunk be és valósítsunk meg. Három hét múlva egy újabb találkozóra kerül sor, ezúttal a nagyváradi polgármesteri hivatalban.”

Az Interreg programból a határon átnyúló együttműködésben megvalósuló projekteket lehet majd finanszírozni az erőforrások hatékony felhasználása, a határon átívelő mobilitás megkönnyítése és elősegítése, a foglalkoztatás jobbítása, a határon átívelő munkavállalás, a katasztrófavédelem, valamint az intézmények és polgárok határon túli együttműködésének elősegítése érdekében. A program a román-magyar határ két oldalán fekvő négy-égy megyét, vagyis Szabolcs–Szatmar–Bereg, Hajdu–Bihar, Bekes, Csongrad, illetve Szatmár, Bihar, Arad és Temes megyét érinti, a program összköltségvetése 231.861.763 euró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!