ERDON Helyi hírek

2016.03.15. 17:35

Ellenőrzik a cigitilalom betartását

A váradi helyi rendőrség ellenőrizni fogja, hogy a magán és jogi személyek betartják-e a dohányzást zárt közterületeken betiltó törvényt.

A váradi helyi rendőrség ellenőrizni fogja, hogy a magán és jogi személyek betartják-e a dohányzást zárt közterületeken betiltó törvényt.

Ennek értelmében a rendőrök március 17-től kezdődően ellenőrzik majd a bárokat, éttermeket, klubokat és más közterületeket. A helyi rendőrök március 17-én még csak felhívják a dohányzáson ért magán és jogi személyek figyelmét a törvényi változásokra, március 18-án pedig már szankciókat is kiszabnak, első lépésként figyelmeztetést, majd büntetést is.

A rendőrség megbüntetheti a személyt, aki dohányzott, és a hely tulajdonosát is, amennyiben több dohányzó embert is találnak egy adott egységnél. A magánszemélyek 100-500 lej közötti büntetésre számíthatnak, a jogi személyek esetében több lehetőség is van: akiket először büntetnek 5000 lejes szankcióra számíthatnak, akik másodjára szegik meg a törvényt, azokat 10.000 lejre és meghatározott időre felfüggesztik a hely működését, ha viszont egy adott helyet harmadjára büntetnek, akkor 15.000 lejt kell kifizessenek és visszavonják a hely működési engedélyét és be is zárják azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!