ERDON Helyi hírek

2016.03.13. 14:59

48-ra emlékeztek Püspökiben

Vasárnap délben az 1848-as magyar forradalomra és szabadságharcra emlékeztek a biharpüspöki emlékparkban található kopjafánál.

Vasárnap délben az 1848-as magyar forradalomra és szabadságharcra emlékeztek a biharpüspöki emlékparkban található kopjafánál.

A rendező helyi RMDSZ-körzet és a Biharpüspöki Alapítvány nevében Timár Enikő elnök asszony köszöntötte az ünneplőket. Az RMDSZ Bihar megyei szervezetét Pásztor Sándor igazgató képviselte, aki arra hívta fel a figyelmet: március 15-e a magyar szabadság napja, és az erdélyi magyar közösség számára amiatt is döntően fontos még, mivel a marosvásárhelyi 1990-es tragikus események óta ez a nap az, mely hajszálpontosan mutatja, hogy hol tartunk a szabadságunk és biztonságunk megteremtésének folyamatában.

Műsor

Meglátásában amíg nem vagyunk biztonságban, nem lehetünk teljes mértékben szabadok sem, és ameddig veszélyben van magyar identitásunk, addig a szabadságunk sem lehet teljes. Ezért kell kiállni a magyarok mellett, nyilvánosságra hozni minden támadást, minden jogsértést, képviselni ügyeinket minden fórumon a törvényhozástól a nemzetközi szervezetekig, és kiharcolni az igazunkat. Úgy fogalmazott: folytatni kell az elkezdett utat a közösségekért, és a családokért cselekedni, az összefogás és a béke lehetőségét keresve, hiszen ez is március 15-e üzenete.

A megemlékezésen közreműködött a Hitbástya kórus Szakács Zselyke református kántor vezérletével, valamint a 19. számú óvoda két növendéke (Szabó Nóra és Varga Nikolett), illetve a Szacsvay Imre Általános Iskola néhány püspöki diákja: Kigyósi Viktória, Pontos Kristóf, Orbán Kármen, Kiss Tamara, Sanyó-Nagy Zsanett és Lovas Zsófia.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!