ERDON Helyi hírek

2016.02.10. 12:58

Soha ne múljon el a jókedv...

Nagyvárad- Kedden este a Bihar megyei RMDSZ Nőszervezet rendezésében Dancs Annamari, és meghívottjai- Janza Kata és Laki Péter-, a Budapesti Operettszínház művészei léptek fel a filharmóniában.

Nagyvárad- Kedden este a Bihar megyei RMDSZ Nőszervezet rendezésében Dancs Annamari, és meghívottjai- Janza Kata és Laki Péter-, a Budapesti Operettszínház művészei léptek fel a filharmóniában.

A rendkívül jó hangulatú koncert a Soha ne múljon el... című turné részét képezte, illetve egyben a Színház, szerelem című lemeznek a bemutatója is volt. Dancs Annamari visszatérő vendége Váradnak- legutóbb két éve láthattuk őt élőben-, s ahogy eddig mindig, a mostani gálaműsorának is a fő vonulata a vidámság és a jó kedv volt, melynek garantálására ezúttal két operettszínházi kollégájának a meghívásával- a városunkban néhány éve szintén sikerrel szereplő Janza Kata és az ígéretes, feltörekvő táncos-komikus tehetség Laki Péter- tromfolt rá. Akik pedig nem voltak tisztában azzal, hogy eddigi pályafutása során mit tett le az asztalra Dancs Annamari, azok számára vetítések nyújtottak arra vonatkozó támaszt, hogy a fiatal énekesnő miért annyira népszerű nem csupán hazájában, hanem Magyarországon, sőt a világ távolabbi tájain is.

Magyar virtus

Már a felvezetés biztató volt, hiszen az első percekben a Honfoglalás musical változatának egyik dalát énekelte el Janza Kata (Ki szívét osztja szét), illetve duettet énekelt Dancs Annamari és Laki Péter (Soha ne múljon el), majd következtek a jól ismert szerzemények olyan telt házas produkciókból, mint a Mozart!, az István, a király (Szállj fel szabad madár), a Szép nyári nap (220 felett), a Miss Saigon (Egyetlen árva szaxofon), az Elisabeth (Az már nem én lennék) vagy az Ördögölő Józsiás (Sirató). A szünet előtti Rómeó és Júlia (Lehetsz király) -dal alapján sejteni lehetett, hogy ha dinamizmusra és pörgésre vágyik a közönség, akkor jó helyen jár.

A második rész operettblokkja (Csárdáskirálynő, Marica grófnő stb.) aztán a magyar virtus előtti hódolat volt, például olyan közismert operettdalok hangzottak el, mint a Jajj cica, a Simi, a Húzd cigány, a Cintányéros cudar világ, a Szép város Kolozsvár, vagy a Hajmási Péter.

A műsor vége előtt még színpadra lépett Kéry Hajnal, a Bihar megyei RMDSZ Nőszervezet elnöke és Huszár István alpolgármester is, lévén hogy Dancs Annamari egyik arca a méhnyakrák elleni küzdelemnek, majd az Azért vannak a jóbarátok című számmal búcsúztak a vendégek a felállva tapsoló publikumtól.

A rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatta, egyik médiapartner a Bihari Napló volt.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!