ERDON Helyi hírek

2016.02.04. 16:52

Közterület-fenntartás drónnal

Az idén egy drónt akar vásárolni a váradi Közterület-fenntartó, derült ki a csütörtöki tájékoztatón. Az indok: reklámcélból akarnak felvételeket készíteni vele a temetőről és a strandról.

Az idén egy drónt akar vásárolni a váradi Közterület-fenntartó, derült ki a csütörtöki tájékoztatón. Az indok: reklámcélból akarnak felvételeket készíteni vele a temetőről és a strandról.

A tavalyi év értékeléséről és az idei év terveiről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Liviu Andrica, a nagyváradi Közterület-fenntartó (ADP) vezérigazgatója, aki többek között kiemelte azt, hogy a tavaly a vállalat összesen 1.172.528 eurót költött beruházásokra és beszerzésekre, míg az idén 8.311.316 eurót kíván elkölteni ugyanerre a célra. Az ilyen jellegű kiadásoknak legnagyobb részét a Kossuth (Independenţei) utcai, valamint a rogériuszi piac mellett épülő parkolóházak megépítése teszi ki, mely beruházásokra a helyi költségvetésből összesen 35.323.949 lejt kap a vállalat. Az előbbi létesítmény kivitelezési határideje 2016 decembere, az utóbbié pedig augusztus, de Andrica megjegyezte, hogy az rogériuszi parkolóház már júniusban elkészül. Különböző felszereléseket, berendezéseket is be kíván szerezni az idén az ADP, többek között egy légi felvételek készítésére használható drónt 12 ezer lej értékben. Az újságírók faggatózására, hogy miért van szüksége drónra az ADP-nek, Liviu Andrica elmondta, hogy az ADP kezelésében lévő nagy kiterjedésű létesítményeket – a Rulkowski temetőt és az Őssi strandot, az elkészült akvaparkot, az állatkertet – fogják vele filmezni, és a felvételeket reklámcélokra fogja az ADP felhasználni. Kérdésünkre válaszolva Andrica leszögezte, hogy a drónt nem fogják egyetlen intézménynek sem kölcsön adni.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!