ERDON Helyi hírek

2016.02.07. 17:46

Farsangoltak a 30-as óvodában

Pénteken délután farsangi mulatságot szerveztek a váradi 30-as óvodában, melyen Bátori Gyopár és Horváth-Tolnay Kinga óvónők gyermekei vettek részt szüleik, hozzátartozóik társaságában.

Pénteken délután farsangi mulatságot szerveztek a váradi 30-as óvodában, melyen Bátori Gyopár és Horváth-Tolnay Kinga óvónők gyermekei vettek részt szüleik, hozzátartozóik társaságában.

Kevésbé van a sajtó látószögében, mint a többi óvoda, annál is inkább biztató a kívülállók számára, hogy a váradi 30-as számú óvodában is működik két magyar nyelvű csoport, méghozzá magas- 26-26 fős- létszámmal, melyeket úgy alakítottak ki, hogy „közepes” átlagéletkorú gyermekek mindkettőben vannak, az egyikben a nagyobbak, a másikban pedig a kisebbek mellett. Utóbbi csoportba járók számára szerveztek egy fergeteges farsangi mulatságot az elmúlt péntek délután egy több éves hagyományt követve Bátori Gyopár és Horváth-Tolnay Kinga óvónők.

Bábu

Miklós János néptáncos irányításával az alkalomhoz illő népi mondókák, rigmusok csendültek fel, a gyerkőcök nagy lelkesedése közepette, a táncba pedig több szülő is bekapcsolódott. A talpalávalót a Soroglya zenekar tagjai biztosították. Az esemény „díszvendége” egy bábu volt- székely vidékeken általában Illyés a neve-, akit az anyukák készítettek a programot megelőző napokban, az ő szempontjából azonban sajnos tragikus fordulatot vettek a történések, mert kidobták az ablakon, hogy így űzzék el a telet, a bánatot, minden rosszat.

Ugyanakkor díjazták a legszebb, a legötletesebb és a legfelismerhetetlenebb jelmezt, a zsűrit a Iosif Vulcan Főgimnázium három kilencedikes diákja alkotta (Kerekes Benjámin, Gyarmaty Krisztina és Varga Szintia Gréta), akik a 30-as óvodában végzik a gyakorlati felkészülésüket.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!