ERDON Helyi hírek

2016.02.21. 13:30

Éves beszámoló az EKE 91-nél

Az EKE 91 Nagyvárad – Bihar február 20-án tartotta meg éves beszámoló közgyűlését a váradi Ady Endre Elméleti Líceumban. A beszámolók mellett díjazás és tombolahúzás is volt.

Az EKE 91 Nagyvárad – Bihar február 20-án tartotta meg éves beszámoló közgyűlését a váradi Ady Endre Elméleti Líceumban. A beszámolók mellett díjazás és tombolahúzás is volt.

Az EKE 91 Nagyvárad – Bihar elnökségi tagjai a 2015-ös évi tevékenységek beszámolóit tartották meg a február 20-i közgyűlésen. Tiponut Tibor elnöki beszámolójából kiderült, hogy az egyesület tagsága nőtt a tavalyi évhez képest, jelenleg 199 fizető tag van, 13 fővel több mint az azt megelőző évben. A tagdíj idén sem fog változni: 40 lej/év lesz a dolgozóknak és 20 lej/év a nyugdíjasoknak. Elhangzott, hogy a tavalyi évben is sokan felajánlották az EKE-nek adójuk két százalékát, és ezt most már a nyugdíjasok is megtehetik. EKE’91 2015-ben a kirándulások mellett ismeretterjesztő és honismereti tevékenységeket is folytatott. Helyhiány miatt csupán öt vetítéssel egybekötött előadást szerveztek, melyre általában mindig hatvan fő felett érkeztek az érdeklődők. Az előadások mellett viszont több honismereti kirándulás és rendezvény is zajlott. Idén május 6–8. között nagyszabású országos szintű ünnepséget szerveznek az EKE 91 fennállásának 125 évfordulójára Várfalván.

Olajgyűjtés

Az EKE’91 egyik legsikeresebb akcióját a negyedévente megszervezett olajgyűjtést tavaly is teljes mértékben saját forrásból oldották meg. „Jó hír, hogy Nagyváradon bekapcsolódott a gyűjtésbe a Mihai Eminescu Főgimnázium egyik osztálya is Vad Zoltán osztályfőnök vezetésével. De tovább folytatódott az olajgyűjtés Élesden is, ahol az élesdi Constantin Serbán iskola aligazgatója, Bucsás Levente szervezésében az élesdi diákok rendszeres segítőink az olajgyűjtéseknél, valamint folytatódik és eredményes az olajgyűjtés Nagyszalontán is” – mondta el Tiponut Tibor, hozzátéve, hogy a huszadik olajgyűjtés után egy ünnepséggel szeretnének kedveskedni a legkitartóbb olajgyűjtőknek. Nagy Magdolna pénzügyi beszámolójából kiderült, hogy az EKE 91-nek a tavalyi évben 9131 lej tiszta bevétele volt, 5026 összkiadása, így a 2015 évet az egyesület 4105 lejes nyereséggel zárta.

Túrák

Az éves közgyűlésen Torma József tartotta meg a túrabeszámolót: 2015-ben az EKE’91 összesen 64 túrát szervezett, ezek közül 57 volt egynapos. A túrákon összesen 1378 személy vett részt, ebből 592 volt EKE-tag. Az egyesületbe beiratkozott fiataloknak és az iskolákkal való együttműködésünknek köszönhetően 2015-ban 68 fiatal vett részt a túrákon. „A kirándulások alkalmával közúton utaztunk 13.480 km-t, vasúton 4510 km-t és gyalogoltunk 1.261 km-t. A gyalogtúrák alkalmával leküzdöttünk 44.310 m szintkülönbséget. Túráztunk belföldön és külföldön, sok szép élménnyel és tapasztalattal gazdagodva” – hangzott el.

Kitüntetések

A közgyűlésen díjazták az év turistáit, túravezetőit és kiosztották a bronz, ezüst és arany jelvényeket is. Díszoklevelet kapott Nagy Magdolna az egyesület könyvelője és Borsi Edit a pénztáros. Az év túravezetője Császár Mária és Fekete Irén lett, az év turistája pedig Reich József, aki 33 túrán vett részt és Danicska Erzsébet, aki 19 túrán vett részt.

Tombola

A közgyűlés utolsó mozzanataként kihúzták a legutóbbi olajgyűjtésen résztvevők tomboláit. Három liter étolajat nyert: Pázmán Ida (tombola sorszáma 216), Pásztai Katalin (218), Fazakas Judit (010). EKE pólót nyert: Bernáth Erzsébet (094), Szabó Katalin (223), Szász Tünde (126). Könyvjutalmat nyert: Stoica Géza (001), Szabó Anna (257), Herman Irma (080). Nyereményüket átvehetik kedd délutánonként 18-19 óra között, a Sas passzázs alatt (Szent-László tér 2-4.), az első emeleti székhelyen. Telefonon érdeklődni Tiponut Tibornál lehet a 0740 – 974 952 telefonszámon vagy a ttiponucz@gmail drótpostacímen lehet. A következő olajgyűjtést Nagyváradon előreláthatólag április 2-án, szombaton 10 és 14 óra között tartják a szokott gyűjtőpontokon.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!