ERDON Helyi hírek

2016.02.21. 15:22

„Alakoskodtak” a szacsvaysok

Csütörtök délután „alakoskodás” céljából gyűlt össze a tanintézmény tornatermében a Szacsvay Imre Általános Iskola több tucatnyi diákja, egy, a nyolcvanas években már létező, majd két évtized kihagyásával néhány évvel ezelőtt- ismét <strong>Pásztor Gabriella</strong> magyartanárnő, igazgató kezdeményezésére- folytatódó szép hagyomány továbbörökítése céljából.

Csütörtök délután „alakoskodás” céljából gyűlt össze a tanintézmény tornatermében a Szacsvay Imre Általános Iskola több tucatnyi diákja, egy, a nyolcvanas években már létező, majd két évtized kihagyásával néhány évvel ezelőtt- ismét Pásztor Gabriella magyartanárnő, igazgató kezdeményezésére- folytatódó szép hagyomány továbbörökítése céljából.

Ne tessék semmi rosszra gondolni: az okleveleken feltüntetett irodalom + farsang = irodalmi farsang is arra utalt, hogy ezúttal- mint ahogy az iskolában zajló számos más esemény esetében is- a könyv, az olvasás, az irodalom megszerettetése volt a fő cél. Tudatában annak, hogy a farsangi időszak már ugyan elmúlt- de a sok rendezvény miatt csak most akadt megfelelő időpont- a versenyzők kedvenc irodalmi hőseik, szereplőik, vagy akár írók, költők bőrébe bújva próbálták egyéni és csoportos produkcióikkal meggyőzni a zsűritagokat- akik közt Bathó Ida és Hajdu Géza színművészeket is ott találtuk- arról, hogy ők a legjobbak, vagyis szépen, érthetően és helyesen beszélnek magyarul, s emellett színészi képességekkel is rendelkeznek. Ugyanakkor remélhetőleg másokat is sikerült meggyőzni arról, hogy miért érdemes és hasznos prózai szövegeket és költeményeket olvasni.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!