ERDON Helyi hírek

2016.02.07. 17:41

A rekeszizom örömei…

Csütörtök este a nagyváradi városi kultúrházban lépett fel a közismert magyarországi színművész, Mikó István és partnere, Szabó Anikó.

Csütörtök este a nagyváradi városi kultúrházban lépett fel a közismert magyarországi színművész, Mikó István és partnere, Szabó Anikó.

Ahogy azt mondani szokták, a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út; ennek az empirikus megfigyelésekből származó alapigazságnak a jegyében állította össze műsorát sokak kedvence, Mikó István, valamint a Nagyváradról elszármazott, Mikó Istvánnak mind a színpadon, mind pedig az életben partnere, Szabó Anikó. A városi művelődési ház zsúfolásig megtelt nézőkkel, elvégre Mikó István neve garancia a felhőtlen szórakozásra.

Szórakoztatni, nevettetni

A csütörtöki műsort végignézve megállapítható, hogy ez is volt a céljuk az előadóknak: szórakoztatni, nevettetni, gondokat elfeledtetni, vagy éppenséggel a korral járó problémákat vidám, kacagtató köntösbe bújtatni. Az esten egymást váltották a vidám jelenetek és a dalok, mely utóbbiak sajátossága az volt, hogy a híres slágereket, musical betétdalokat nem eredeti nyelvükön, hanem magyarul énekelte jobbára Mikó István, ráadásul ezek a magyar szövegek az evésről, az ivásról, a mohóságról szóltak. Az eljátszott jelenetek, paródiák többek között Nóti Károly, Bábor Andor, Szilágyi György és Krúdy Gyula tollából származtak, melyek természetesen szintén az étkezés tematikáját járták körül. A mintegy másfél órás produkció során az előadóknak sikerült többször hangos kacagásra késztetniük a művelődési ház teltházas közönségét, mindazonáltal meglehetősen öregesnek, lassúnak, urambocsá, porosnak lehetett érezni a műsort, különösen az elhangzott dalok tűntek olyannak, mintha a normálisnál kevesebb fordulatszámon szólaltak volna meg. Kárpótlásként viszont ott voltak az ötletes szövegek és a nem kevésbé ötletes jelenetek, amelyek előadásával elszórakoztatta a nagyérdeműt Mikó István és Szabó Anikó.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!