ERDON Helyi hírek

2016.01.24. 18:33

Váradiak Berettyóújfaluban

Csütörtök este A Magyar Kultúra Ünnepe rendezvénysorozat keretében szokás szerint nagyváradiak vendégeskedtek a berettyóújfalui Nadányi Zoltán Művelődési Központban.

Csütörtök este A Magyar Kultúra Ünnepe rendezvénysorozat keretében szokás szerint nagyváradiak vendégeskedtek a berettyóújfalui Nadányi Zoltán Művelődési Központban.

A kölcsönösség jegyében egy váradi képzőművész, ezúttal Trifán László grafikus, a Tibor Ernő Galéria tagjának alkotásaiból állítottak ki egy csokorra valót az intézményben található Bihar Vármegye Képgalériában, akit természetesen barátai, TEG-es alkotótársai is elkísértek. A február 21-ig megtekinthető műveket Holló Barna képzőművész, váradi egyetemi tanár értékelte, a zenei momentumokról pedig Balogh László és Kovács Lajos gondoskodtak.

A határ innenső oldaláról érkezett vendégek számára előkészített állófogadás után a díszteremben folytatódtak az események, ahol Murányi István újfalui polgármester beszélt arról, miért fontos ápolnunk a kultúránkat. Felszólalt Huszár István váradi alpolgármester is, aki többek közt arra hívta fel a figyelmet: a magyar kultúrát 15 éve együtt ünnepli a két város, az idén pedig bővült a kör, hiszen Debrecen és Margitta is csatlakozott.

Az est a rock, folk és dzsessz zenét ötvöző Szabó Balázs Bandája nevű zenekar fergeteges élő koncertjével zárult. A banda frontembere amúgy a környékről származik, a legmegragadóbb élményt számunkra egy Radnóti-vers megzenésítése nyújtotta, bár hozzá kell tenni, hogy a többi daluk is elég ütős volt.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!