ERDON Helyi hírek

2016.01.11. 15:51

Megrongálták a zöldövezetet

Sajnos várható volt: a nagyjából már teljesen elkészült nagyváradi főtéren máris megrongálódott a zöldövezet egy része.

Sajnos várható volt: a nagyjából már teljesen elkészült nagyváradi főtéren máris megrongálódott a zöldövezet egy része.

 

 

Sem az autósok, sem a gyalogosok nincsenek tekintettel a váradi Szent László térre telepített zöldövezetre, hiszen az idei év első hetében máris többen megrongálták az ottani zöldövezetet. Petri Csilla, a nagyváradi polgármesteri hivatal sajtóosztályának a munkatársa a Bihari Naplónak elmondta, hogy a múlt héten a közösségi rendőrök azonosították két kisteherautó vezetőit, akik a Fekete Sas Palotában lévő vendéglátóipari egységekhez szállították az utánpótlást, és járműveiknek a kerekeivel ráhajtottak a fűre, helyenként legalább harminc centiméter mély barázdát vájva a fűbe, és természetesen a gyepszőnyeg alatti öntözőrendszert is megrongálva. A járművezetők fejenként 500 lejes bírságot fizettek, emellett további 250 lejt kifizetésére is kötelezték őket, ez a pénz a zöldövezet újratelepítésének és a megrongált öntözőrendszer megjavításának költségeit fedezi.

Toronyiránt

De nem csak az autósok, hanem a gyalogosok is hasonló problémákat okoznak, jelezte Petri Csilla, elmondva, hogy rengeteg gyalogos nem kerüli meg az egyébként a téren hosszában elnyúló zöldövezeteket, hanem egyszerűen átvág rajtuk, ami miatt mély lábnyomok csúfítják a gyepszőnyeget. A polgármesteri hivatalnak egyelőre nincs megoldása erre a problémára, hacsak az nem, hogy felszólítja a polgárokat, hogy viselkedjenek civilizáltan. Mircea Malan alpolgármester korábban elmondta: a város fontolgatja azt, hogy a zöldövezetek köré kis kerítéseket helyez el ideiglenes jelleggel, amíg a lakosok megszokják azt, hogy hol vannak a zöldövezetek. Petri Csilla ennek kapcsán azonban hangsúlyozta lapunknak, hogy ez egyelőre csak egy ötlet, döntés nem született még az ügyben.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!