ERDON Helyi hírek

2016.01.07. 16:08

Megrendelhető szótárak

A Carocom 94 kft. kiadásában megjelent magyar–román és román–magyar szótárakat a kiadótól lehet megrendelni.

A Carocom 94 kft. kiadásában megjelent magyar–román és román–magyar szótárakat a kiadótól lehet megrendelni.

A magyar–román szótár (szerkesztők Reinhart Erzsébet, Lázár Edit, Román Győző) ára 130 lej, a román–magyar szótár (szerkesztők Lázár Edit, Román Győző) ára 250 lej, mindkettő együtt 380 lej. Ezek a szótárak megrendelhetők együtt vagy külön-külön a 021 345 00 70 telefon/fax számon vagy a carocom94@yahoo.com e-mail cimen, ugyanakkor megvásárolhatók erdélyi könyvesüzletekben (Csikszeredában, Székelyudvarhelyen stb.), többek között Nagyváradon is a Dávid - KIDL könyvesüzletben (Str. Moscovei Nr.8, Tel: 0740021125).

Mindkét A4-es formátumú szótárban több mint 100.000 címszó található, a köznyelvi szavak és kifejezések mellett helyet kaptak a különböző tudományágak, a korszerű szakmák, a számítástechnika stb. szakkifejezései, új jövevényszavai, akárcsak az argó vagy a régies, ritka (de még használatban levő) és népnyelvi szavak, szójelentések, az általános műveltség körébe tartozó nevek és kifejezések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!