ERDON Helyi hírek

2016.01.31. 10:30

Idén is farsangoltak a Csillagocskák

A hagyományokhoz híven idén is megszervezték a váradi Csillagocska Református Zeneóvoda farsangi mulatságát a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

A hagyományokhoz híven idén is megszervezték a váradi Csillagocska Református Zeneóvoda farsangi mulatságát a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

Ezúttal is játékokban, mókában és nevetésben gazdag farsangi mulatságot szervezett a váradi Csillagocska Református Zeneóvoda, amelyen a gyerekek, szülők, nagyszülők és az óvodapedagógusok közösen vettek részt. Minden gyermek beöltözött kedvenc mesehősének, sőt a szülők többsége is jelmezbe bújt. A Partiumi Keresztény Egyetem díszterme megtelt hercegnőkkel, boszorkányokkal és varázslókkal, tündérekkel, indiánokkal, rendőrökkel, katicabogarakkal, kiscicákkal, kalózokkal, ismert mesehősökkel mint a Pókember, a Tininindzsa Teknőcök, Hófehérke, a Minyonok és még sok ötletes jelmez feltűnt a délután során. A farsangi összejövetel első mozzanataként a jelenlevő gyermekek és szülők felvonultak, hogy mindenki meg tudja mutatni jelmezét.

Játékok

Ahogy az elmúlt években úgy idén is több zenés énekes, valamint ügyességi játékkal készültek a szervezők, ezekbe a család minden tagja részt vehetett. Ismét csak élőzene kísérte a játékokat és a táncokat, a talpalávalót a Csillagocska Zenekar húzta. Több énekes játék után, a résztvevőknek a bokákra kötött lufikat kellett kipukkasszák. A dobozos játék során is az ügyességre és gyorsaságra volt szükség, hiszen körben állva kellett továbbadni egy dobozt, de akinél ott maradt a doboz, amikor elhallgatott a zene, az kiesett. Idén is nagy népszerűségnek örvendett a fánkevő verseny, ezúttal az apukák falatoztak versenyszerűen, de később mindenki kapott farsangi fánkot. Végül a vonatozás és a kötélhúzás zárta a játékok sorát, amelyekbe a szervezők valamilyen formában igyekeztek a hagyományos farsangi mozzanatokat is beépíteni. A programokban megfáradtak a folyosón felállított büfénél falatozhattak. A farsangi mulatságból nem hiányozhattak felcsíki és moldvai táncok, valamint a tombolahúzás sem. A tombolából befolyt összegből az óvoda udvarát szépítik tovább.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!