ERDON Helyi hírek

2016.01.06. 11:15

Elítélték az üzletembert

Tizenhat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szilágy Megyei Törvényszék Viorel Ştiube váradi üzletembert, a váradi Bihar FC labdarúgócsapat egykori főnökét.

Tizenhat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szilágy Megyei Törvényszék Viorel Ştiube váradi üzletembert, a váradi Bihar FC labdarúgócsapat egykori főnökét.

A Szilágy Megyei Törvényszék 16 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Viorel Ştiube váradi üzletembert, aki a váradi Bihar FC labdarúgó csapat főnöke volt 1996–97 között, valamint egy ideig az egyik román napilap tulajdonosa. A börtönbüntetés mellett Ştiube vagyonából lefoglalnak 9.141.211 millió lejt is, továbbá az ítélet letöltésétől számított öt évben nem tölthet be köztisztséget és nem lehet cégvezető. Az ítélet nem végleges. Viorel Ştiube ellen 2013-ban indítottak eljárást adócsalás, folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt, amit az egyik tulajdonában lévő cég kifosztásával valósított meg. Ştiube 103.000 lejjel károsította meg az államkasszát a fiktív árukereskedelem után befizetendő adók lecsökkentésével, valamint a cége vagyonából eltulajdonított 9.000.000 lejt, majd csődbe vitte a céget így a hitelezők nem tudták visszaszerezni pénzüket.

A zilahi eljárással párhuzamosan Viorel Ştiube ellen a Bihar Megyei Törvényszék is eljárást indított ugyancsak adócsalás miatt, amellyel 14 milliós kár keletkezett. Ebben az ügyben a vádlott több cégen keresztül Ukrajnából és Szlovákiából 6000 tonna nehéz ásványi olajat vásárolt, ami jövedéki adó mentes, ebből hideg préselés után gázolaj lesz. Az áru átvétele után viszont azt gázolajként adták el a kiskereskedelmi cégek felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!