ERDON Helyi hírek

2015.12.20. 15:11

Több résztvevő, kevesebb pénz

Többen vettek részt az eseményen, mint tavaly, mégis ezúttal kevesebb pénz gyűlt össze  a 24 óra egy mosolyért akció során. A szervezők folytatják a gyűjtést a gyermekonkológiai osztály javára.

Többen vettek részt az eseményen, mint tavaly, mégis ezúttal kevesebb pénz gyűlt össze  a 24 óra egy mosolyért akció során. A szervezők folytatják a gyűjtést a gyermekonkológiai osztály javára.

Mindent összevetve sikeresnek mondható az akció, hiszen, amint Szokolszky Istvántól megtudtuk, a futópadok folyamatosan foglaltak voltak, s legnagyobbrészt  a spinning-kerékpárok is. Egy óra kerékpározásért, illetve futásért 15 lejes adománnyal „fizettek” az adakozni vágyók, s persze voltak, akik ennél többet is felajánlottak.

Szívesen tették

Az emberek szívesen adakoztak s amint az elmúlt alkalmakkor is, dr. Ritli László ismét részt vállalt az akcióban: bár ügyeletről jött, ő is kerékpározott szombaton kora reggel, sőt, adományozott is a gyermekonkológiai osztály számára. Az idei rendezvény érdekessége, hogy két, rákból kigyógyult fiatal is eljött a Lotus bevásárlóközpont emeletén zajló eseményre, egyikük sportolt is egy keveset.

A jó részvétel dacára kevesebb pénz gyűlt össze, mint tavaly, azaz kilencezer lej a tavalyi 21600 lejhez képest – s ez annak tudható be, hogy ezúttal nem volt olyan szponzoruk, aki annyira nagylelkű támogatást tudott volna nyújtani, mint a múltkor. „Elfogadható eredmény, de lehetett volna jobb is” – jegyezte meg Deme József, a rendezvényt szervező Xterra sportklub elnöke. Szokolszky István alelnöktől pedig megtudtuk: még keresnek szponzorokat, s egyúttal remélik,  hogy találnak olyan céget, amely magára vállalná a légkondicionáló berendezések felszerelését. Mint arról ugyanis már beszámoltunk, az összegyűlt pénzből a városi kórház gyermekonkológiai osztályát ezúttal légkondicionáló berendezésekkel szeretnék ellátni.

Oxigénhiány

Az akció pénteken 18 órakor kezdődött és szombaton, ugyanabban az időpontban ért véget. Szokolszky István elmondta: nem tudta teljesíteni a 200 kilométernyi távot a 24 óra alatt, a végeredmény 161,45 kilométer lett. Nem számított arra, hogy már az elején levegőhiány lesz, ráadásul cigarettaszagot is érzett, ez pedig „felborította a pulzuskontrollt”, az első négy óra után percenként 135 kellett volna legyen a pulzuszsáma, de 147 volt. Hosszútávfutásnál alapvető, hogy a szervezet elég oxigént kapjon, tette hozzá. Ezt, valamint az egynapos erőfesztés által előidézett térd- és lábfájást leszámítva rendben mentek a dolgok, tudtuk meg.  Dombi András 722 kilométert kerékpározott, s mint mondta, számára a hosszas ülés volt a legnehezebb, hiszen „az ember még a tévé előtt sem ül szívesen 24 órát”, arról nem is beszélve, hogy az izületekre, izmokra milyen hatással van mindez. A szervezők részéről a Bereczki-házaspár is részt vett, ők stafétaszerűen kerékpároztak és 726 kilométerrel zárták a 24 órát.

A gyűjtés még nem zárult le, akik szeretnének adakozni, megtehetik az ING Bankban nyitott számlán: RO19 INGB 0000 9999 0396 5832. A számla az ACS Xterra Sport Bihor nevén van, s fel kell tüntetni azt is, hogy „24h pentru un zâmbet” – azaz „24 óra egy mosolyért”.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!