ERDON Helyi hírek

2015.12.28. 11:32

Látványetetés volt az állatkertben

Karácsony első és második napján egyes emlősök is meglepetésben részesültek a nagyváradi állatkertben. A látványetetést délben lehetett megtekinteni.

Karácsony első és második napján egyes emlősök is meglepetésben részesültek a nagyváradi állatkertben. A látványetetést délben lehetett megtekinteni.

Első nap a páviánoknak és a tigriseknek kedveskedtek a gondozók, második nap pedig a kapucinus majmoknak és az oroszlánoknak. Ezeken az alkalmakon is ugyan azt a menüt kapták ami a szokásos eledelük, szem előtt tartva, hogy melyik állatnak mi a kedvence. A majmoknak például joghurt, lekváros keksz és a narancs a favoritja, míg a nagymacskák a húsért rajonganak. Utóbbiaknak egy zebra-szerű kartonba csomagolták az ebédet, ám az bármennyire is jól nézett ki, nem keltette fel a tigris érdeklődését. Hosszú percek teltek el, mire bátorkodott közelebbről szemügyre venni a csemegét, ezt is úgy sikerült elérni, hogy odacsalogatták a labdájával. Párszor megszagolta, ismerkedett az idegen figurával, viszont nem sokkal később inkább játszott volna még a labdával. Mint később kiderült, valószínűleg időzítés állhatott az étvágytalanságának hátterében. Ugyanis az állatoknak meg van határozva a napi megszokott időpontjuk, amikor enni kapnak és mivel ez kívűl esett rajta, így jól voltak lakva. Másnap az oroszlán hasonlóképp reagált az ajándékra. Nála még az is közrejátszott, hogy a nemrégiben érkezett nőstény a napokban kezdett el tüzelni, így a fontossági sorrendben az evés csak a második helyet kapta újdonsült barátnője mögött.

Barna Kinga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!