ERDON Helyi hírek

2015.12.01. 10:45

Kigyúltak az ünnepi fények

A korábbi évek hagyományához híven a téli ünnepek közeledtével Nagyváradon ismét kigyúltak az ünnepi fények. Ezúttal november 27-én kapcsolták fel a díszkivilágítást.

A korábbi évek hagyományához híven a téli ünnepek közeledtével Nagyváradon ismét kigyúltak az ünnepi fények. Ezúttal november 27-én kapcsolták fel a díszkivilágítást.

Idén is a December 1. parkba várták a gyerekeket és érdeklődőket, hogy egy nagy gombot megnyomva együtt kapcsolják fel a város karácsonyi díszkivilágítását. November 27-én, pénteken a román katona szobra mellett, az elültetett hat méteres kékfenyőnél gyülekeztek az érdeklődők, főleg gyermekek szüleikkel, nagyszüleikkel. Este hat órakor a parkban, a Bémer téren, a sétáló utcán és a városháza épületén gyújtották meg a díszkivilágítást, a város további részein december 1-től fokozatosan gyúlnak majd ki a fények. A munkálatok alatt álló részek, mint például a Szent László téren, a Szent László hídon és a Kossuth utcán idén nem lesz díszkivilágítás. Ezúttal is a Luxten cég foglalkozott a város ünnepi díszítésével, körülbelül 14 kilométer fényfüzért, díszeket használtak fel, minden dísz led-égőkkel működig így kevesebb lesz az áramfogyasztás, a cég számításai szerint az egész időszakban, vagyis november 27-től január 7-ig az egész díszkivilágítás 15 ezer lejbe fog kerülni. Mivel idén december 4-től a váradi várban karácsonyi vásárt szerveznek, a vár és az előtte levő fahidat is feldíszítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!