ERDON Helyi hírek

2015.12.16. 12:51

Építészeti biennálé: vannak jó megoldások

Kedden délután nyílt meg, és december 23-ig lesz látható a nagyváradi várban a 2015. évi Erdélyi Építészeti Biennállé anyaga.

Kedden délután nyílt meg, és december 23-ig lesz látható a nagyváradi várban a 2015. évi Erdélyi Építészeti Biennállé anyaga.

A nagyváradi vár L. épületében állították ki a Román Építészeti Kamara, észak-nyugati, erdélyi, valamint Bihar, Fehér, Szatmár megyei filiáléinak közös szervezésében megrendezett Erdélyi Építészeti Biennálé anyagaát, mely az elmúlt két év legjobb munkáit gyűjti egybe, ugyanakkor a Nagyváradi Egyetem építészeti karán végzett egyetemi hallgatók diplomamunkái is láthatók a tárlaton. Mint azt a megnyitón Cosmin Falup az építészkamara Bihar megyei szervezetének elnöke elmondta, ezen a tárlaton a jó építészeti megoldásokra fektették a hangsúlyt, amivel bizonyítani kívánják azt, hogy léteznek olyan építészeti megoldások, amelyeket érdemes alkalmazni a gyakorlatban. Hozzátette, hogy az ország észak-nyugati régiójából az utóbbi két évben összegyűjtött legjobb munkák látványtervei láthatók itt, ugyanakkor azokra a fiatalokra is fel kívánják hívni a figyelmet, akik mostantól kezdve jelen vannak az építészeti piacon. A tárlaton megvalósult és utópisztikus építészeti tervek egyaránt helyet kaptak. A kiállított munkák igen változatos szakterületeket ölelnek fel a lakóházak terveitől kezdve közösségi terek, létesítmények, illetve ideiglenes építmények tervein át egészen a városi, és falusi környezetben alkalmazott megoldásokig vagy mikroépítkézési tervekig. A tárlat anyaga december 23-ig látogatható. Az építészeti biennálé programjának keretében szerdán öt órától a nagyváradi várban megtartott ünnepségen díjazzák az egyetemisták által készített legjobb három munkát, míg csütörtökön délután négy órától a nagyváradi Caro Boutique Hotelben (Várady Zsigmond/Kogalniceanu u. 21/A) építészeti konferenciát tartanak, amelyen jeles hazai építészek tartanak előadásokat. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!