ERDON Helyi hírek

2015.11.26. 13:32

Váltsák le a CNADNR vezetőségét!

A Romániai Országút- és Autópálya Vállalat (CNADNR) vezetőségének leváltását követeli a Romániai Vállalkozók Országos Szövetsége (UNPR).

A Romániai Országút- és Autópálya Vállalat (CNADNR) vezetőségének leváltását követeli a Romániai Vállalkozók Országos Szövetsége (UNPR).November 25-én a Kolozs megyei Magyarnádason (Nădășel) szervezett találkozót a Romániai Vállalkozók Országos Szövetsége (UNPR), a Kolozs Megyei Vállalkozók és Kisiparosok Szövetsége, valamint a Vállalkozók Bihar Megyei Szövetsége azoknak a helyi önkormányzatoknak a képviselőjével, amelyeket károsan érint az észak-erdélyi autópálya építésének elhúzódása. A megbeszélés kapcsán az UNPR által kiadott közlemény szerint mind a vállalkozói szervezetek képviselői, mind pedig Magyarnádas, Topaszentkirály (Zimbor, Szilágy megye) és Almásszentmihály (Sînmihaiu Almaşului, Szilágy megye) elöljárói arról panaszkodtak, hogy a sztrádaépítés halogatása továbbra is fenntartja a gazdasági stagnálást a régióban. A közleményt kiadó UNPR szerint az illetékes hatóságok és a Romániai Országút- és Autópálya Vállalat (CNADNR) eddigi ügyködése az észak-erdélyi autópálya építése terén nem elégséges és nem hatékony, ami oda vezet, hogy a már meglévő, félkész útszakaszok is tönkremennek, ugyanakkor ha ilyen ütemben haladnak a munkálatok, akkor még ebben az évtizedben sem lesz kész az autópálya. Az UNPR álláspontja szerint nem az időjárás és a pénzhiány a legfőbb oka a jelenlegi áldatlan állapotoknak, hanem a CNADNR inkompetenciája, amely nem tudja, vagy nem akarja megépíttetni az észak-erdélyi autópályát. „Bármelyik változat is igaz ezekből, megelégelve továbbá a több mint öt éve elhangzó ígérgetéseket, felkérjük a miniszterelnököt és a szállításügyi minisztert, váltsák le a CNADNR vezetőségét a szerződésben többször rögzített ígéretek be nem teljesítése miatt” - áll a közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!