ERDON Helyi hírek

2015.11.02. 12:42

Ünnepélyes díjkiosztó

Szombaton zajlott le a nagyváradi Ady Endre Líceumban a Bolyai matematikaverseny erdélyi döntője.

Szombaton zajlott le a nagyváradi Ady Endre Líceumban a Bolyai matematikaverseny erdélyi döntője.

Szombaton az Ady Endre Líceumban szervezték meg a Bolyai matematika csapatverseny Erdélyi versenyének Bihar megyei szakaszát. Ez a verseny Budapestről indult, és mostmár nmzetközi versennyé vált - mondta a szombaton délutáni eredményhirdetés előtt lapunknak Bátori Éva matematika tanárnő, a váradi verseny egyik szervezője. A versenyt ugyanis immár nem csak Magyarországon, hanem Németországban és a Kárpát-medence minden olyan országában mergszervezik, ahol magyar közösségek élnek. Romániából Hargita és Kolozs megye már korábban bekapcsolódott ebbe a versenybe, és idén először Bihar megye is részt vesz önállóan ezen a megmérettetésen. A Bolyai matematikaversenyre harmadiktól nyolcadik osztályos korosztályokig négyfős csapatok jelentkezhettek, amelyek a tantervhez kapcsolódó érdekes feladatokat kellett megoldjanak a rendelkezésükre álló mintegy egy óra alatt. Bihar megyében ötvenhárom csapat vett részt a Bolyai matematika versenyen. A győzteseket délután három órai kezdettel az Ady Líceum dísztermében hirdették ki. Az eredményhirdetésen minden évfolyamból az első hat csapat kapott jutalmat, és a fekészítő tanárokat is díjazták. Az évfolyamok nyertes csapatai részt vesznek a november 21-én lezajló országos döntőben, míg a nemzetközi döntő jövő év júniusában lesz.

Díjazottak

A harmadik osztályosok versenyében a Miskolczy Károly Általános iskola Kópék nevű csapata lett az első, a negyedik osztályosok versenyét a Horváth János Elméleti Líceum Negyedikesek nevű csapata nyerte, az ötödikesek között az Ady Endre Líceum Mind1 csapata végzett az élen, a hatodikosok versenyét a szintén Adys Black Dragons nevű csapat nyerte, a hetedikesek között ugyancsak az adysok hódították el a legjobb helyezést Csillámpóni nevű csapatukkal, a nyolcadikosok versenyében pedig szintén adys diákok alkotta Aranyászok csapat végzett az élen.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!