ERDON Helyi hírek

2015.11.04. 14:05

Újdonságok az ócskapiacon

Új árusító bódék épültek a nagyváradi ócskapiacon, erről a befektetésről tájékoztatott szerdán a helyszínen Liviu Andrica, a nagyváradi Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) vezetője.

Új árusító bódék épültek a nagyváradi ócskapiacon, erről a befektetésről tájékoztatott szerdán a helyszínen Liviu Andrica, a nagyváradi Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) vezetője.

Az építmény a régi, nem egységesen épült kioszkokat hivatott helyettesíteni, amelyek egy részét már lebontották, tudtuk meg az ADP vezetőjétől. Összesen huszonhárom elválasztott kereskedelmi részlegnek ad helyet, ezek mindegyike – egy kivételével, amelynek területe 34 négyzetméter – 54 négyzetméternyi és négy méter magas. Az árverések során egy kivétellel mindegyik bódénak akadt bérlője, a kikiáltási ár négyzetméterenként havonta 27 lej volt, de volt olyan bódé is, amely négyzetméterenként havi 37 lejért kelt el.

Gyorsétkezdék

Kizárólag közélelmezési egységek kezdenek el itt működni – különféle gyorsétkezdék, ahol például grillcsirkét, sült kolbászt, hasábburgonyát, palacsintát árulnak majd hétvégén a kereskedők. A bódék táblából épültek, árammal és vízzel vannak ellátva, ezen túl minden kereskedő úgy rendezi be, ahogy akarja. Főleg azok bérelnek itt helyiséget, akik korábban a lebontott kioszkokban árultak, tudtuk meg. A régi kioszkokért egyébként havonta négyzetméterenként 27 lejt fizettek. A beruházás több mint négyszáz ezer lej volt, s az ADP teljes egészében saját pénzből fizette ki.

Erre a befektetésre azért volt szükség, mert a kioszkokat mindenki másképp építette, nem voltak egységesek, rendetlenül néztek ki, mondta Liviu Andrica. Az új építmény területe 1220 négyzetméter és három testből áll, ezekből kettő kilenc-kilenc különálló kereskedelmi egységnek ad helyet, az utolsó pedig ötnek. Az ablakok alulra nyílnak, hogy lehetővé tegyék a kiszolgálást. A tervet a Proexco Kft. készítette el, az építményt a Siles Exim Kft. hozta létre.

Október elejétől egyébként működik a sátor is, amely korábban a rogériuszi piacnak adott helyet. Itt főleg a bazár árusai bérelnek helyet, havonta négyzetméterenként 18 lejért. A sátor annak idején 80 ezer euróba került, s különlegessége, hogy a fémvázra hármas fóliaréteg került, mely hőszigetelést is biztosít. Amint az igazgató elmondta, az ADP következő beruházása a tervek szerint egy autómosó lesz a piac területén parkoló járművek számára, valamint egy elektronikus jegyrendszer, mely felgyorsítja az árusítást.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!