ERDON Helyi hírek

2015.11.22. 11:44

Partiumi zenészek húzták a talpalávalót

Nagyvárad- Péntek este az RMDSZ Bihar megyei szervezete a Trade Centerben rendezte meg a IV. Partiumi Zenész Találkozót. Népszerű előadóművészek szolgáltatták a talpalávalót a nagy sikerű rendezvényen. Tombolasorsolás is volt, sztárvendégnek a 3+2 együttest hívták meg.

Nagyvárad- Péntek este az RMDSZ Bihar megyei szervezete a Trade Centerben rendezte meg a IV. Partiumi Zenész Találkozót. Népszerű előadóművészek szolgáltatták a talpalávalót a nagy sikerű rendezvényen. Tombolasorsolás is volt, sztárvendégnek a 3+2 együttest hívták meg.

Akár többen is lehettek volna, azonban az elmúlt hetek jól ismert tragikus eseményei miatt a biztonság érdekében limitálni kellett a résztvevők számát, de még így is rengetegen buliztak az RMDSZ Bihar megyei szervezete által péntek este/éjjel a váradi Trade Centerben megrendezett IV. Partiumi Zenész Találkozón. Kijelenthető: hagyománnyá nemesült az a néhány évvel ezelőtt megfogant ötlet, miszerint november végén egy nagyszabású megyei bált kellene szervezni azon igény kielégítése céljából, melynek fundamentuma a minőségi szórakozás, az együttlét és a találkozás öröme volt. Az egykor a sportcsarnokban disznótort mulatságként indult összejövetel mára olyan partiumi zenészek találkozójává lépett elő, melyen külföldi díszvendégekkel kiegészült népszerű térségbeli muzsikosok szolgáltatják a talpalávalót, olyan jól ismert arcok, akik hétvégéken rendszeresen fellépnek különféle váradi és vidéki ünnepségeken. A rendezvény ugyanakkor évről-évre tulajdonképpen közösségi élményt is nyújt, hiszen a megye különböző részeiből érkezőknek jó alkalom arra, hogy régen látott ismerőseikkel és barátaikkal újra találkozzanak, és szép környezetben, jó hangulatban töltsenek el egymás társaságában néhány órát.

Felléptek

Az asztalokon Bihar megyei bortermelők nedűi kínálták megkóstolni magukat, illetve a várad-rogériuszi 11. számú Általános Iskola harmadikos gyermekei által készített kompozíciók emelték esztétikai szempontból a látványt. Aki akart, tombolát vásárolhatott, melynek fődíja egy három napos hajdúszoboszlói wellness kényeztetés volt. A szervezők részéről Biró Rozália szenátor asszony, valamint Szabó Ödön és Cseke Attila parlamenti képviselők kívántak jó szórakozást mindenkinek.

Színpadra lépett az indulókat, polkákat, keringőket, könnyűzenei és filmzenei feldolgozásokat játszó Nagyváradi Ifjúsági Fúvószenekar Deé Róbert vezényletével, a Hakeshet Klezmer Band (Bogdan-Bódis Ádám- billentyű, Cătălin Chirilă- klarinét, Levi Nicolae- hegedű, Boros Péter- nagybőgő, Ilie Pop- harsonya, Trendler József- dob, Roxana Buhatel- énekes, az Elit zenekar (Papp Attila- billentyűs-énekes, Majoros Attila énekes-gitáros, illetve külön kérésre Diószegi Gábor- szaxofon, hegedű, dob), a Kiss József vezette biharvajdai Desszert, a váradi Sanzon (Szakács Zselyke- vokál, Szőcs Lőrincz- prímás, Csepei Róbert- vokál, gitár, Márkus Zoltán- vokál, billentyű, harmónika), a Kelemen Béla irányította Koktél és a vajdasági 3+2 (Halovány őszi rózsa, Csipkés kombiné).

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!