ERDON Helyi hírek

2015.11.19. 08:33

Nem ketten, négyen mondtak le

A Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) vezetőségének négy tagja mondott le tisztségéről, a lemondásokat el is fogadta a PKE egyetemi szenátusa.

A Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) vezetőségének négy tagja mondott le tisztségéről, a lemondásokat el is fogadta a PKE egyetemi szenátusa.

A Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) szenátusa szerdai, több órás ülését követően egy nyilatkozatot fogadott el, melynek szövege a következő: „A Partiumi Keresztény Egyetem szenátusa 2015. november 18-án megtárgyalta és elfogadta dr. János Szabolcs rektor, Berei Annamária gazdasági igazgató, dr. Horváth Gizella rektorhelyettes és dr. Balogh Brigitta tudományos titkár lemondását. Az egyetem új vezetőinek megválasztásig a lemondott tisztségviselők ügyvivői státuszban látják el feladataikat. A szenátus elkötelezte magát a kialakult gazdasági helyzet következetes kezelése mellett, és tájékoztatja a közvéleményt, hogy az egyetem elfogadott költségvetése biztosítja az oktatási és kutatási tevékenység zökkenőmentességét, valamint az intézmény pénzügyi kötelezettségeinek maradéktalan teljesítését. Jelenleg befejezéséhez közeledik az egyetemi székház építése, küszöbön áll a doktori képzés beindítása anyaországi partnerintézményekkel való együttműködésben, illetve az ütemtervnek megfelelően zajlik egy, a hallgatók munkaerőpiaci elhelyezkedését segítő, európai uniós forrásokból támogatott nagyszabású projekt. A döntésekkel kapcsolatos további nyilatkozattételre a testület dr. Pálfi József egyetemi docenst, a szenátus elnökét hatalmazta fel.”

Szűkszavúan

A szenátusi ülés után a gyűlés helyszínén tették fel kérdéseiket a sajtó munkatársai a nyilatkozattételre felhatalmazott Pálfi Józsefnek, aki elmondta, hogy az egyetem jelenleg egy választási ciklusban van, és a választási menetrendnek megfelelően márciusban lesz új rektora az egyetemnek. Arra a kérdésre, hogy miért fogadta el a szenátus a lemondásokat, Pálfi József nem válaszolt, csak azt jegyezte meg, hogy a személyi kérdésekben az egyetemi tanács egyöntetűen döntött. Arra a kérdésre, hogy milyen gazdasági problémái vannak az egyetemnek, amelyek feltételezhetően az említett személyek lemondásához vezettek, Pálfi József így válaszolt: „az egyetemnek vannak gazdasági problémái, ez nem is kérdés, viszont van költséghatékonysági tervünk, elképzelésünk, és ezen dolgozunk folyamatosan. Mivel a sajtóban számtalan féle összeg jelent meg (arra vonatkozóan, hogy mekkora a hiány az egyetem költségvetésében – szerk. megj.), éppen ezért erről nincs is mit beszélni, az nem tőlünk jött ki. Az egyetem szenátusa nem adott ki ilyen jellegű nyilatkozatot, azokat kell megkérdezni, akik ezekről a hiányokról beszéltek, illetve ezeket az összegeket megnevezték.”

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!