ERDON Helyi hírek

2015.11.19. 17:41

Kerek évfordulót ünnepelt a Tere-fere Klub

Tízéves fennállását ünnepelte szerdán a nagyváradi Tere-fere Klub, a Góbé Csárdában. Jó hangulatban telt ez a találkozó is, zenével, tánccal, falatozással és persze tereferével. A jelenlévők egyperces néma csenddel emlékeztek azokra a tagokra, akik már nincsenek közöttük.

Tízéves fennállását ünnepelte szerdán a nagyváradi Tere-fere Klub, a Góbé Csárdában. Jó hangulatban telt ez a találkozó is, zenével, tánccal, falatozással és persze tereferével. A jelenlévők egyperces néma csenddel emlékeztek azokra a tagokra, akik már nincsenek közöttük.

Családias társaság jár aTere-fere Klubba, mely azzal a céllal alakult, hogy az idősebb korosztályhoz tartozó hölgyek ismerkedjenek, barátkozzanak, kellemesen és hasznosan töltsék az időt, tudtuk meg Cservák Iréntől, a klub alapítójától. Kezdetben a várad-velencei RMDSZ-székház adott otthont a heti találkozóknak, három éve pedig a Góbé Csárdában zajlanak a szerda délutáni összejövetelek. „Sajátmagunkat tartjuk el” - mondta Cservák Irén, akitől azt is megtudtuk: jelenleg harminc hölgy jár ide, koruk 60 és 82 év közötti, a váradiak mellett van, aki Szentjánosról jön rendszeresen. A cél az, hogy az idősebb korosztály hölgytagjai kilépjenek a megszokott környezetből, s kellemesen töltsék el az időt.

Díszoklevelek

Az örökifjú hölgyek életigenlése megsüvegelendő dolog, mondta köszöntő beszédében Pápay Zoltán, a Góbé csárda tulajdonosa. A tíz évből három során a találkozók a Góbé Csárdában zajlottak, tette hozzá, majd még legalább hétszer három hasonlóan vidám évet kívánt a klubtagoknak.

A jelenlévők egyperces néma csenddel emlékeztek azokra a tagokra, akik már nincsenek közöttük, majd Cservák Irén szólt a klub céljáról, programjairól, visszaemlékezve a tíz éve zajló jókedvű találkozók sorára. „Nincs szponzorunk, támogatónk, együtt vagyunk jóban-rosszban, itt összetartás és egymásra figyelés van” - hangzott el. Megemlítette közös kirándulásaikat, az előadókat, akiket vendégül láttak, az ünnepi programokat. Megható pillanat következett: két kisunokája köszönötte fel a kerek évforduló alkalmából. Később Cservák Irén díszoklevelet nyújtott át mindazoknak, akik aktív szerepet vállaltak a klub életében – elsőként Veres-Kovács Attila lelkipásztornak, a klub tiszteletbeli elnökének, aki nemegyszer látogatott el a találkozókra, s úti beszámolókat vetített le a hölgykoszorúnak. Pápay Zoltán is kapott díszoklevelet, majd a klub oszlopos hölgytagjai következtek sorra.

Veres-Kovács Attila vezetésével hálaadás zajlott, majd fellépések következtek. A Tere-fere klub hattagú tánccsoportja énekelt, majd csárdást és palotást járt. Az ünnepség beszélgetéssel és falatozással folytatódott.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!