ERDON Helyi hírek

2015.11.23. 14:52

Az Erzsébeteket és a Katalinokat köszöntötték

Teltházzal ünnepelte az Erzsébeteket és a Katalinokat a Kataning Egyesület első bálján, mely az egykori Royal kávéházban, ma Aranyhordó étteremben zajlott. Kitűnő volt a hangulat.

Teltházzal ünnepelte az Erzsébeteket és a Katalinokat a Kataning Egyesület első bálján, mely az egykori Royal kávéházban, ma Aranyhordó étteremben zajlott. Kitűnő volt a hangulat.

Molnár Júlia színművész előadásával kezdődött Nagyvárad új kulturális egyesületének, a Kataning Egyesületnek első Erzsébet-Katalin bálja az egykori Royal kávéházban, ma Aranyhordó étteremben. A Rimanóczy szállóként ismert eklektikus épület földszintjét néhány évvel ezelőtt újították fel korhűen, így az impozáns falak között felcsendült Karády dallamok valóságos időutazásként hatottak. Bertalan Kata, a Kataning Egyesület elnöke ünnepi beszédében arra hívta fel a figyelmet: a most alakult új civil egyesület, a Kataning azért alakult, hogy felpezsdítse a Pece-parti város életét. Rendszeresen szeretnénk rendezvényeket szervezni, hiszen ez a bál is mutatja, hogy erre rendkívül nagy az igény. Ma este máris történelmet írtunk, hiszen 40 Katalint és Erzsébetet köszöntöttünk fel Nagyváradon, ez egy rendkívül felemelő érzés volt – fogalmazott Bertalan Kata.

Elárulta azt is, hogy már körvonalazódnak jövő évi programjaik, köztük egy váradi magyar est, melyen Nagyvárad sikeres leányait, asszonyait mutatnák be a nemzetközi nőnapon, egy talkshow keretében. Mi hiszünk abban, hogy kölcsönös tisztelet alapján szerveződhet egy, az emberi értéket bemutató és megbecsülő magyar közösség- zárta beszédét az elnök asszony. A magyarországi vendégművészek Szabó Lajos és felesége, valamint Pék László és Balázs Anikó közismert nótákat és táncdalokat énekeltek, majd egy mézeskalácsból készült virággal köszöntötték fel a bálon résztvevő Erzsébeteket és Katalinokat. Huszár István alpolgármester üzenetét Kovács Géza egyesületi tag olvasta fel. Az elöljáró beszédében azt írta: a barátság és szeretet jegyében megrendezett bál egy olyan kezdeményezés, mely hagyományként és példaként szolgálhat mindannyiunk számára, akik szívügyünknek tekintjük kultúránkat, magyarságunkat. Tasnádi Ferencz és Melinda nagyváradi ifjú házaspár operett-műsora aratta az egyik legnagyobb sikert a mintegy 170 fős közösség körében, különösen az erre az alkalomra Kenéz Gyula által írt Szép a mi Váradunk című dal. Ezt követően az Elit együttes zenélt a hajnalig tartó bálon. A rendezvényről készült fotókat és videókat a www.facebook.com/erzsebetkatalinbal, és www.kataning.ning.com oldalakon nézhetik meg, az esemény médiatámogatója a Bihari Napló volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!