ERDON Helyi hírek

2015.10.06. 09:59

Táncosok léptek fel a várban

Nagyvárad- Hétfő este az önkormányzat által október 2-12. közt szervezett Nagyváradi Ősz-fesztivál keretében tánccsoportok (modern, társasági, hip-hop, mazsorett, show tánc) léptek fel a várban.

Nagyvárad- Hétfő este az önkormányzat által október 2-12. közt szervezett Nagyváradi Ősz-fesztivál keretében tánccsoportok (modern, társasági, hip-hop, mazsorett, show tánc) léptek fel a várban.

Bár hétfőn szinte egész nap esett az eső, szerencséjük volt a Nagyváradi Ősz-fesztivál ideje alatt a várban felállított színpadon fellépett táncosoknak, hiszen az esti órákra megszűnt a csapadék, és elég kellemes lett az időjárás. Emiatt, s talán azért is, mert sok fiatal bontakoztatta ki a tehetségét, akiknek a rokonaik, ismerőseik, barátaik természetesen kíváncsiak voltak a látványos produkcióijukra, viszonylag elég sokan látogattak ki az eseményre, s azért semleges érdeklődőkkel is találkoztunk.

A meghívottak közt olyan váradi tánccsoportok is voltak, melyeknek alapítóik magyarok, és az elmúlt években számos díjjal tértek haza országos vagy nemzetközi versenyekről. Így például meg lehetett csodálni a Mystique menettánc csoport tagjait, akiknek felkészítőjük, Varga Friderika az Erdély Online-nak elmondta, hogy jelenleg a Bécsben december 18-20. között lebonyolítandó összetett világversenyre gyakorolnak, ahol két kategóriában mérettetnek meg: hagyományos mazsorett számok (menetelés, zászlóforgatás, pompon) és twirling (bottáncoltatás). Amúgy a tizenkét éve alakult, és jelenleg ugyanennyi tagú Mystique-t 6-18 éves lányok alkotják.

Felkészülés

Szabó Tímeától, a show táncban „utazó” Sunshine Dance vezetőjétől megtudtuk, hogy ők a Temesváron október 31-én megrendezendő Európa-bajnokságra készülnek, ahol csoportos, egyéni, duó és szóló produkció kategóriákban versenyeznek majd. Különben 2007 óta működnek, a legifjabb tagjuk öt éves, a legidősebb pedig tizenöt. A Chende Noémi koreográfus irányította Unique Dance Stúdió négy csapattal lépett fel: a Unique-Desire, a Faith, az Ini Mini Unique és a Mini Unique. A tizenkét éve létező tánctehetség-gondozónak 6-25 éves tagjai vannak, és nagy reményeket fűznek az október 16-18. között Váradon szervezendő Nymphea országos táncversenyhez.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!