ERDON Helyi hírek

2015.10.18. 18:39

Gerenda zuhant az országútra

A felüljáró építése során szombat délelőtt egy 27 tonnás betongerenda esett a 79-es országútnak a városból kifelé vezető részére.

A felüljáró építése során szombat délelőtt egy 27 tonnás betongerenda esett a 79-es országútnak a városból kifelé vezető részére.

Épp az országút felett átvezető felüljárónak az Auchan áruház felé vezető kijáratát alakították ki, amikor a baleset történt. A történtekben az is közrejátszhatott, hogy közben esett az eső – de a pontos okokat egyelőre nem tisztázták. Nem sebesült meg senki, ugyanis a közlekedést korábban leállították, a munkások pedig biztonságos távolságra voltak.

Torlódás

A három darabra tört gerendát néhány órán belül elszállították, viszont egy ideig torlódás volt, a kocsisorok csaknem a Pece partjáig értek, illetve az Era Parknál lévő körforgalomig. A helyszínre kiérkezett Mircea Mălan alpolgármester is, aki azt nyilatkozta: még aznap folytatják a negyedik kijárat megépítését. A közlekedés ismét elindulhatott, viszont a város felé vezető oldalon estig csak egy sávon lehetett közlekedni. Az építkezési cég képviselője azt nyilatkozta, hogy hamarosan egy sajtóközleményben tájékoztat az esetről. A munkálatokat a Tehnodomus cég végzi, teljes áruk 25,5 millió lej és december közepéig kell befejezniük. A teljes összegből 16,5 millió lejt az unió fizet, 3,6 lejt állami költségvetésből finanszíroznak, a fennmaradó 5,3 lejt pedig helyi költségvetésből teremtik elő. A 226 méter hosszú és 19,38 méter széles felüljárónak kilenc kijárata lesz, két-két sávval minden menetirányban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!