ERDON Helyi hírek

2015.10.08. 13:14

Együtt az időrablók ellen

A marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház Momo című előadását tekintették meg a gyerekek csütörtök délben, a nagyváradi Árkádia Bábszínházban.

A marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház Momo című előadását tekintették meg a gyerekek csütörtök délben, a nagyváradi Árkádia Bábszínházban.

A II. Fux Feszt bábszínház-fesztivál keretében bemutatott darabot Michael Ende nyomán Gyulai Eszter írta, Rumi László rendezte, zenéjét Ágoston Béla szerezte. Az előadás során Momo, a bölcs és ártatlan „lány-lény” megmenti a kisvárost az „időtakarék” embereitől, akik elrabolják az emberek idejét. A nézők megismerkedhettek Ninóval, a vendéglőssel és Ninettával, csupaszív feleségével, Nicolával, a házépítővel, Lilianával, a fodrászlánnyal és Beppóval, az utcaseprővel - egy kisváros lakóival, akiknek az élete megváltozott az ártatlan-kedves lényről való gondoskodás közepette. A kisváros békés életét az időtakarék emberei zavarták meg, akik arra törekedtek, hogy megszüntessék az önfeledt játékot, a bizalmat, a „szívvel mérhető időt”, s miközben a lakókat arra biztatták, hogy minél kevesebb időt szánjanak egymásra, valójában arra törekedtek, hogy elvegyék tőlük és felhalmozzák az időt. A fából faragott bábfigurákat sötétbe öltözött bábszínészek keltették életre, de egyes momentumokban maguk a színészek játszották el a szerepeket. A nemcsak gyerekeknek szóló, felnőttek számára is tanulságos előadás arra mutatott rá, hogy kapcsolataink kiüresednek, s eltűnik az öröm az életünkből, ha nem szánunk elég időt egymásra.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!