ERDON Helyi hírek

2015.10.29. 08:38

Egészségesen tanulnak főzni

Főzőtanfolyam indult októberben amatőröknek, háziasszonyoknak és munkatársi köröknek magyar nyelven a Kulináris Művészetek Központban Szappanos Tiberius séf vezetésével.

Főzőtanfolyam indult októberben amatőröknek, háziasszonyoknak és munkatársi köröknek magyar nyelven a Kulináris Művészetek Központban Szappanos Tiberius séf vezetésével.

A Culinary Marketing‬ főzőiskola, Tiberius séf és a Vacsifészek magyar nyelven is indított főzőtanfolyamot a Kulináris Művészetek Központban (Nufărului 128.), ahol román nyelven már ez év áprilisa óta zajlottak kurzusok. Szappanos Tiberius az országban és külföldön is sokat dolgozott, a főzőiskola ötlete Angliából jött. „ Az ottani séfem vezetett egy ugyanilyen főzőiskolát és ezt az ötletet hoztam magammal Nagyváradra. Elsősorban azért indítottam el a főzőiskolát és a tanfolyamokat, hogy az emberek tanuljanak meg egészségesebben főzni, használjanak friss és egészséges hozzávalókat, próbálják a zsíros, egészségtelen ételeket helyettesíteni például friss zöldségekkel, sovány húsokkal. Megtanuljuk azt is, hogy a különböző fogásokhoz milyen friss fűszernövények illenek” – mondta el a séf. A tanfolyamokon modern és hagyományos technikákat is tanulhatnak a résztvevők. „Mikor áprilisban elindítottuk az első tanfolyamot már akkor sok háziasszony kérte, hogy a gyerekeket is elhozhassák, hogy ők is tanuljanak az egészséges étkezésről. Ezért a főzőtanfolyamokat gyerekeknek is megszerveztük” – hangzott el.

Tanfolyam

A tanfolyam ára egy személynek 600 lej, két személynek pedig 900 lej. Az alapanyagok benne vannak a tanfolyam árában, felszerelt konyha várja a főzni vágyókat, egy-egy alkalom után pedig a résztvevők együtt fogyasztják el a munkájuk gyümölcsét. Egy tanfolyam öt hétig tart, a kurzusokon legtöbb nyolc személy vehet részt, hogy a séf mindenkire oda tudjon figyelni. Tiberius séf munkáját Farkas Kinga segíti, a főzőiskola bővülése után ő fog foglalkozni a magyar csoportokkal. Jelenleg kedden tartják a magyar tanfolyamokat, csütörtökön és vasárnap a román kurzusokat és pénteken szervezik meg a gyerektanfolyamokat. Ezeken kívül szerveznek különböző eseményeket is, október 31-én 20 órától például halloween tematikájú főzőestre kerül sor, erre az alkalomra a témának megfelelő menüt állított össze a séf. A főzőest bárki számára nyitott, 65 lejbe kerül személyenként, a beöltözés kötelező. A főzőtanfolyamokról és a szombati főzőestről további információt a főzőiskola honlapján kaphatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!