ERDON Helyi hírek

2015.09.21. 15:15

Szakmai elismerés munkatársunknak

Mint arról már röviden beszámoltunk, Tököli Magdolna, a Bihari Napló főszerkesztő-helyettese a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének (MÚRE) nívódíjában részesült.

Mint arról már röviden beszámoltunk, Tököli Magdolna, a Bihari Napló főszerkesztő-helyettese a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének (MÚRE) nívódíjában részesült.

Az elmúlt héten – pénteken és szombaton – a MÚRE Nagykárolyban tartotta meg idei szakmai tanácskozását, melyen több mint félszáz egyesületi tag vett részt. A tanácskozás utolsó momentumaként a nagykárolyi Károlyi-kastély lovagtermében osztották ki az idei MÚRE-díjakat. Az egyesület legértékesebb díját, a nívódíjat a Bihari Napló munkatársának, Tököli Magdolnának ítélte oda az újságíró egyesület igazgatótanácsa.

Az ünnepi díjátadás a MÚRE elnökének, Rácz Évának rövid köszöntőjével kezdődött, aki miután üdvözölte a jelenlévőket, pár szóval ismertette az igazgatótanács döntését az idei díjak kiosztását illetően A házigazdák nevében Pataki Csaba szenátor, a Szatmár megyei RMDSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket és gratulált a díjazottaknak.

Laudáció

Mivel a MÚRE legértékesebb díját Tököli Magdolna kapta, ő volt sorrendben is az első, aki az elismerést átvette. Ezen sorok írójának jutott az a megtisztelő feladat, hogy méltassa munkatársunk tevékenységét. A felolvasott laudációban többek között elhangzott:

„Kolléganőm méltó az elismerő szavakra, hiszen olyan szerteágazó tevékenységet fejt ki szerkesztőségünkben, mellyel minden kolléga, de olvasótáborunk elismerését is kivívta. Tököli Magdolna azon újságírók egyike, akiről már az első közölt írásai alapján azt mondhattuk: egy tehetséges fiatal került a szerkesztőségünkbe. Ezen a véleményen voltunk mi, a szerkesztőség tagjai, de olvasótáborunk is, akik a kezdettől értékelték újságírói tevékenységét. Az Ady Endre Sajtókollégium elvégzése után, 1999 júliusában került a Bihari Napló szerkesztőségéhez. Kezdetben mint riporter dolgozott, illetve a politika rovatnál hírfigyelőként. Ezt követően a megyével ismerkedhetett a Megyejáró rovat munkatársaként, de helyettesítőként a korrektori munkába is «belekóstolt». 2001-től kezdődően szerkesztői feladatokat is bíztak rá. Ez az idők folyamán állandósult, saját oldalakat kapott, melyeket ő szerkesztett/szerkeszt. Jelenleg mint a Bihari Napló főszerkesztő-helyettese végzi munkáját. Az írott sajtó mellett az online médiával is foglalkozik hírportálunk, az Erdély Online szerkesztőjeként, illetve újabban a közösségi médiában való «jelenlét» is a feladatai közé tartozik. Pár évvel ezelőtt bízták rá a szerkesztőségi marketinget, ami sok tekintetben újdonságot és kihívást jelentett addigi feladatköreihez képest. Köszönjük a MÚRE elismerését, mely Tököli Magdolna szerkesztőnek szól, de egyben a nagyváradi Bihari Napló munkaközösségének is, hiszen egy szerkesztőségben csapatmunka folyik, melyben egy fontos szerep jut a MÚRE díjban részesülő Tököli Magdolnának” – hangzott el a laudációban.

További díjazottak

A szombati díjátadón oklevelet vehetett át Farkas-Ráduly Melánia (a Nőileg munkatársa) és Gergely Erika (a Hargita Népe munkatársa), a Szövegkovács nyelvőrző blog két ötletgazdája és működtetője, valamint a Maszol.ro csapata is, a portál megújításáért. Megosztott dicséretben részesült Benedek Csilla, a Bukaresti Rádió magyar adásának munkatársa, valamint Molnár Ildikó, a Marosvásárhelyi Rádió magyar adásának munkatársa. A díjátadást követően állófogadáson vehettek részt a megjelentek.

Dérer Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!