ERDON Helyi hírek

2015.09.07. 11:59

Elkezdődött az őszi felvételi időszak a PKE-n

Szeptember 7-étől kezdődött el az őszi felvételi időszak a Partiumi Keresztény Egyetemen. Az alapképzésekre szeptember 9-ig, a mesteri képzésekre szeptember 11-ig lehet beiratkozni.

Szeptember 7-étől kezdődött el az őszi felvételi időszak a Partiumi Keresztény Egyetemen. Az alapképzésekre szeptember 9-ig, a mesteri képzésekre szeptember 11-ig lehet beiratkozni.

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen (PKE) szeptember 7-től vette kezdetét az őszi felvételi időszak. Az alapképzés szakaira szeptember 7–9. között lehet beiratkozni, a felvételi vizsgákat szeptember 10-én tartják meg, az eredményhirdetésre, a fellebbezésre és az anyakönyvezésre szeptember 11-én kerül sor. A mesteri képzésre szeptember 7–11. között lehet beiratkozni, a felvételi vizsgákat, az eredményhirdetést és az anyakönyvezést szeptember 12-én tartják meg. A PKE-n is maradtak még ingyenes helyek mind az alap-, mind a mesteri képzésen. Az alapképzésen összesen 38 tandíjmentes és 283 tandíjas hely van. Az Agrármérnök szakon (a Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi Karának kihelyezett tagozata) tíz ingyenes hely van, a Szociális munka szakon kilenc, a Teológia – Szociális munka (Diakónia), valamint a Menedzsment szakokon hat-hat ingyenes hely van, a Kereskedelmi, turisztikai és szolgáltató egységek gazdaságtana szakon négy hely, továbbá a német nyelv, a magyar nyelv és az óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakokon egy-egy ingyenes hely maradt.

Mesteri képzések

A mesteri képzésen összesen 15 tandíjmentes hely és 104 tandíjas hely marad. Ingyenes helyek vannak még a Filozófia és művészet a nyilvános térben (4), az Európai szociálpolitikák (3), Vállalkozások fejlesztésének menedzsmentje (1), Vallástudományok (3) és a Zeneművészet az audiovizuális kultúrában (4) szakokon. A szakokról és a felvételi menetéről többet tudhatnak meg a PKE honlapján.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!