ERDON Helyi hírek

2015.08.25. 10:35

Veterán autók felvonulása

A Liege (Belgium) – Bukarest rally-túra első romániai állomásán, Nagyváradon csodálhatták meg az érdeklődők a főként belga tulajdonosok autócsodáit augusztus 24-én.

A Liege (Belgium) – Bukarest rally-túra első romániai állomásán, Nagyváradon csodálhatták meg az érdeklődők a főként belga tulajdonosok autócsodáit augusztus 24-én.

Augusztus 24-én hétfőn délután 38 oldtimer gurult be a váradi Hilton szálloda parkolójába, ahol fényképezőgéppel felszerelkezett érdeklődők várták a veterán autókat, amelyek közül a legfiatalabb is 1970 előtt készült. A parkolóban többek között Mercedes, Porche, Austin Healey, Alfa Romeo és Volvo típusú oldtimerek foglaltak helyet. Ezeknek a veterán autóknak a karbantartása évente több ezer euróba kerül – mondták el a helyszínen az autótulajdonosok, akik kísérőikkel együtt az éjszakát Nagyváradon töltötték, majd augusztus 25-én reggel tovább indultak. A következő megálló Szeben, majd augusztus 27-én Bukarestbe érkeznek, ahol az autótulajdonosok nagyszabású rendezvényen vesznek részt. A Liegeből induló és idén először Bukarestben véget érő rally egy nagy hagyományokkal rendelkező belga rally modern változata. A sofőrök összesen 2.800 kilométert tesznek meg a következő útvonalon: Belgium – Németország – Ausztria – Magyarország – Románia. Eredetileg a rallyt 1961-1964 között szervezték meg Liege – Szófia – Liege útvonalon, de a Motor Union de Liege autóklub már 1931-ben szervezett egy autós maratont Liege – Róma – Liege útvonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!