ERDON Helyi hírek

2015.08.17. 11:43

Vakációs bibliahét Várad-Réten

Augusztus 17. és 23. között vakációs bibliahetet szerveznek a Nagyvárad-Réti Református Egyházközségben, amelyre mindennap 9 órától várják a kicsiket és nagyobbakat.

Augusztus 17. és 23. között vakációs bibliahetet szerveznek a Nagyvárad-Réti Református Egyházközségben, amelyre mindennap 9 órától várják a kicsiket és nagyobbakat.

A Nagyvárad-Réti Református Egyházközségben idén nyáron augusztus 17. és 23. között szervezik meg a hagyományos vakációs bibliahetet. Az óvódás és kisiskolás gyermekeket a vidám, zenés, tanulságos és játékos alkalmakra naponta 9.00 és 13.00 óra között várják. Az idei programsorozat címe „Életterem – hol Istennel élet terem”, melyben megragadó bibliai személyiségek, példaképek élettörténete nyújt izgalmas tanulási lehetőséget és biztos kapaszkodót a fiatal csemeték szellemi-lelki növekedésében. A gyermekekkel Gergely Natália vallástanár, Szomor Attila segédlelkész, Szomor Abigél foglalkoznak, valamint a hét során Takács Zoltán történelemtanár is foglalkozást tart majd. Minden nap egy-egy bibliai történettel (Sámuel története, Mária és Márta története, a béna ember meggyógyításának példázata, a királyi menyegző példázata és a tékozló fiú története) ismerkedhetnek meg a résztvevő gyermekek, amelyeken keresztül azokra a kérdésekre kaphatnak választ, hogy ki áll mellettem, ki áll felettem, ki áll ellenem?

Foglalkozások

Gergely Natália elmondta, hogy a vakációs bibliaheti alkalmak minden nap egy rövid áhítattal kezdődnek, a bibliai történetek feldolgozása után pedig énektanulással, amennyiben az idő engedi szabadtéri és benti játékokkal, valamint kézimunkával folytatódik. A kisebbek a történetekhez kapcsolódó egyszerűbb kézimunkákat készítik el és színeznek, míg a nagyobbak quilling, origami és egyéb technikákkal készítenek képeket, díszeket. A kicsik és nagyok minden nap finom uzsonnát is kapnak, szombaton pedig az elmúlt évek hagyományaihoz híven kirándulást szerveznek. A vakációs bibliahét első napján 37 gyerek vett részt, ez a szám általában a további napokban folyamatosan nő. A bibliahét további napjaira is szeretettel várják az érdeklődő óvódásokat és kisiskolásokat.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!