ERDON Helyi hírek

2015.08.31. 20:20

Újabb AgroBihor vásár az ERA Parkban, állat- és gépkiállítással, Cornelia és Lupu Rednic koncerttel

A hét végén az ERA Parkba várják újra a farmereket. A bevásárlóközpont parkolójában szeptember 4. és 6. között rendezik meg a hetedik AgroBihor elnevezésű vásárt, melyen Cornelia és Lupu Rednic koncertre is várják az érdeklődőket.

A hét végén az ERA Parkba várják újra a farmereket. A bevásárlóközpont parkolójában szeptember 4. és 6. között rendezik meg a hetedik AgroBihor elnevezésű vásárt, melyen Cornelia és Lupu Rednic koncertre is várják az érdeklődőket.

Az előadásra pénteken délután kerül sor, 18 órától a központ kupolája alatt, nyitányként a "Florile Bihorului" népi együttes ad műsort. A Máramaros megyei csoport aktuális repertoárját mutatja be a váradi és Bihar megyei publikumnak, más, közismert slágerek mellett.

Mint minden évben, az AgroBihor egybegyűjti a megye agrárvállalkozóit, de várnak érdeklődőket más megyékből és az országhatáron túlról is: összesen több mint száz céget, egyesületet, állattenyésztőt, gabona- zöldség és gyümölcstermesztőt, gépforgalmazót várnak az eseményre. "Idén nagyobb hangsúlyt fektetünk a mezei, szabadtéri bemutatókra, hogy a gazdák működésük közben láthassák a gépeket, felszereléseket. Ezek után aztán szimpozionokat tartunk, ahol megbeszélhetik a látottakat", mondta Marius Stefan, aki a vásárt szervezi, partnerségben az ERA Parkkal.

Az AgroBihor megnyitója pénteken 11 órakor lesz, a gépek bemutatójára szombaton 11 órától kerítenek sort, a reptér melletti területen. A belépés a vásárra és az említett koncertre is ingyenes, ellenben az állatokat és a gépeket bemutató résznél 5 lejt kell fizetni.

Ugyancsak a vásárhoz kapcsolódva az ERA Park már pénteken 17 és 18 óra között várja az érdeklődőket, amikor speciális összetevőkből készített palacsintákat lehet ingyen fogyasztani a La GalERiA üzlet előtt.

A gyerekekről sem feledkeznek meg, BombonERA szombaton 17 és 19 óra között újabb kézműves műhelyt tart, a téma a farmerek élete. Az érdeklődő gyerekek etethetnek bárányokat, lovakat, kecskéket, ingyen felülhetnek pónikra, fotózkodhatnak. A bátrabbak a mezőgazdasági gépekkel, a talajmunkálatokkal is megismerkedhetnek. A gyerekprogramokon a részvétel ingyenes.

Az ERA Park programjairól többet lehet megtudni a http://www.era-oradea.ro oldalon.

Az AgroBihor 2015 teljes programja:

Péntek, szeptember 4.:

11 óra - megnyitó

12 óra - a standok megtekintése

13 óra - kerekasztal-megbeszélés Bihar megye gazdasági helyzetéről

15 óra - juh és kecsketenyésztők találkozója, téma: az ágazatban elérhető támogatások, előadó prof.dr.ing.Ioan Padureanu

18óra - Koncert: Cornelia és Lupu Rednic

Szombat, szeptember 5.:

11 óra - szabadtéri gépbemutató, talaj-előkészítő és vetési munkák, bemutatót tartanak:

AGRI ALIANTA, AGROLINE MECANICS, SMART AGRO MACHINES, GŰTTLER

15 óra - szimpozium: Világszínvonalú talajmegmunkáló felszerelések előnyei, hátrányai, előadó

conf. Dr. Ing. Bungescu Sorin Tiberiu

16 óra - szarvasmarha tenyésztők találkozója

Vasárnap, szeptember 6.

11 óra - díjátadás a szarvasmarhákat és juhokat kiállitóknak

13 óra - tombola

14 óra - a kiállitáson résztvevők okleveleinek átadása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!