ERDON Helyi hírek

2015.08.30. 10:42

Új menhely nyílt a gazdátlan kutyáknak

Családias hangulatban, informális keretek között avatták fel a Váradpósán megépült kutyamenhelyt augusztus 29-én, szombaton. Családok és kutyabarátok egyaránt érkeztek az eseményre.

Családias hangulatban, informális keretek között avatták fel a Váradpósán megépült kutyamenhelyt augusztus 29-én, szombaton. Családok és kutyabarátok egyaránt érkeztek az eseményre.

A múlt heti esős idő miatt augusztus 22-e helyett augusztus 29-én, szombaton tartották meg az Animal Shields Egyesület által Váradpósán létrehozott kutyamenhely megnyitóját. Az eseményre a szervezők egész nap várták az állatbarátokat. Összesen több mint 30 személy látogatott ki szombaton, hogy szemügyre vegye az új menhelyet, az újonnan kialakított kutyakarámokat, amelyekben házikók, játékok és a sosem üres tálkák kaptak helyet, valamint hogy együtt örüljenek, annak, hogy sikerült megvalósítani a kutyamenhely létrehozását. A szervezők és a látogatók szombaton családias hangulatban, informális keretek között avatták fel a menhelyet, ahova szívesen várják a látogatókat minden nap.

Sok kölyökkutya

Kosztin Ildikó, a menhely létrehozója a szombati megnyitón elmondta, hogy jelenleg öt kutyusra vigyáznak, két ebet múlt héten örökbe adtak és 14 kiskutya jelenleg ideiglenes gazdinál van, őket csak akkor tudják a menhelyre hozni, ha már kicsit megnőttek és megerősödtek. Mivel nagyon sok kölyökkutya van, ezért nekik egy külön karámot kell kialakítani. Az engedéllyel kapcsolatban Kosztin Ildikó elmondta, hogy hétfőre hívták meg a nagyürögdi helyi tanács gyűlésére, reméli kedvező elbírálásban részesül a menhely. Kosztin Ildikó elmondta, hogy a váradpósai menhelynek nincs meghatározott működési programja, bármikor lehet menni örökbe fogadás céljából, vagy csak azért, hogy az ide látogatók játszanak a kutyusokkal. Adományokat a helyszínen lehet hagyni vagy az Animal Shields Egyesületnek lehet átadni. Ezzel kapcsolatban fel lehet venni a kapcsolatot Kosztin Ildikóval. Aki szívesen követné figyelemmel a menhely tevékenységét vagy az örökbefogadásokkal kapcsolatban érdeklődne keresse fel az egyesület facebook oldalát.

Terület

A menhelyet egy Váradpósán található 11.600 négyzetméteres területen kezdték el építeni, amelyet egy Újzélandon élő hölgy, Athena Ellis bocsátott az egyesület rendelkezésére. Körülbelül 200 elsősorban Nagyváradról megmentett négylábúnak tudnak majd helyet biztosítani, de a menhelyet tovább is tudják bővíteni a jövőben, ha erre szükség mutatkozik és ha lesznek rá források.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!