ERDON Helyi hírek

2015.08.02. 09:41

Szabadtéri koncert a várban

Szabadtéri koncertnek adott otthont a nagyváradi vár július 30-án este. Az alkalmon a Moldovai Országos Ifjúsági Zenekar lépett fel.

Szabadtéri koncertnek adott otthont a nagyváradi vár július 30-án este. Az alkalmon a Moldovai Országos Ifjúsági Zenekar lépett fel.

Több százan – kicsik és nagyok, idősek és fiatalok – gyűltek össze a csütörtök esti szabadtéri koncerten, amelyet a nagyváradi várban tartottak meg. Az alkalmon a Moldovai Országos Ifjúsági Zenekar lépett fel. A várudvarban felállított színpadon 71 fiatal muzsikus válogatott szépségű műveket adott elő a népes közönségnek. A műsorban Kodály Zoltán-, Bartók Béla-, Jean Sibelius- és Pjotr Iljics Csajkovszkij-művek szerepeltek. A koncerten vezényelt Andriano Marian a zenekar karmestere, hegedűszólót játszott Dan Iulian Druţac a Guildhall Music School and Drama hallgatója. Az eseményen egy nagyváradi hotel is jelen volt, így aki megszomjazott, különböző italokat vásárolhatott a hotel által felállított standnál.

Turné

A koncert a Kisinyov Youth Orchestra idei nyári programjának része, amelynek jelmondata a Kövesd a szenvedélyed. A zenekar tagjai olyan fiatal művészek, akik Európa jelentős egyetemein tanulnak és nyaranta összegyűlnek, hogy együtt koncertezhessenek. Nagyvárad után a németországi Kasselben fog a zenekar fellépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!