ERDON Helyi hírek

2015.08.24. 13:50

Ismét megműtik Kevint

Mint ígértük, a továbbiakban is beszámolunk arról, mi a helyzet a köröstarjáni Varga Kevinnel, aki négy éve küzd egy rosszindulatú daganattal, melyet előrehaladott stádiumban fedeztek fel nála.

Mint ígértük, a továbbiakban is beszámolunk arról, mi a helyzet a köröstarjáni Varga Kevinnel, aki négy éve küzd egy rosszindulatú daganattal, melyet előrehaladott stádiumban fedeztek fel nála.

Nagyon sok citosztatikumot kapott, s mint legutóbb írtuk, miután már nem találtak rákos sejteket a szervezetében, a kisfiún sikeresen hajtották végre az őssejt átültetést a Temesvári Szervátültetési Intézetben. A műtétet követő vizsgálatok jóknak bizonyultak, a beültetett sejtek rendesen működtek – viszont a kisfiú tüdejében hólyagok képződtek, melyek bármikor komplikációt okozhatnak.

Amint a nagymamájától megtudtuk, a temesvári orvosok úgy döntöttek, hogy ismét kezelésre van szüksége, ám ezúttal nem citosztatikumokat fog kapni, mint eddig, hanem sugárterápiának vetik alá. A szülők azon a véleményen voltak, hogy a gyermek Temesváron kapja meg a kezelést. A márciusi műtét óta amúgy havonta vitték vizsgálatra a kisfiút, s mivel a fertőzésveszély miatt tilos tömegközlekedési eszközökön utaznia, rendszeresen taxit vettek igénybe Temesvárig, így csak az út oda vissza minden alkalommal hétszáz lejbe került.

A napokban pedig ismét Temesvárra utaznak, s ezúttal Kevin öt hónapon keresztül lesz ott édesanyjával. Miután túlesik a sugárterápián, ismét őssejt átültetést kell végrehajtaniuk rajta. „Rengeteget küzdöttünk érte, most már csak a Jóistenben reménykedünk” - mondta a kisfiú nagymamája. A családnak most is nagy szüksége van anyagi segítségre. Aki tudná őket támogatni, az adományt a Bihari Napló szerkesztőségébe is elhozhatja, vagy átutalhatja a Transilvania Bankban nyitott számlára: RO02BTRL00501201L96201XX. A számla Varga Gabriela nevén van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!