ERDON Helyi hírek

2015.07.30. 12:47

Szivattyúház helyett étterem

Egy ideje körbekerítették, mivel bontási-építési területté vált, pár napja pedig már az építési szakasz is tart a volt szivattyúház helyén. A Lotus Centert üzemeltető cég nyerte el a terület használati jogát.

Egy ideje körbekerítették, mivel bontási-építési területté vált, pár napja pedig már az építési szakasz is tart a volt szivattyúház helyén. A Lotus Centert üzemeltető cég nyerte el a terület használati jogát.

Megkezdődött lényegében az építkezés, miután hamar véget ért a bontás: vendéglátóhely lesz a Körös bal partján, a Baross (Dacia) híd tövében található szivattyúház helyén. A Crinul Alb étteremmel szemben, a híd másik oldalán már sok éve kihasználatlanul állt a régi szivattyúház, amely egyre romosabb állapotban volt, és főleg horgászok használták, stégnek, valamint arra haladók, illegális közvécének. Egy ideje körbekerítették, mivel bontási-építési területté vált, pár napja pedig már az építési szakasz is tart. A Lotus Centert üzemeltető cég nyerte el a terület használati jogát, huszonöt évre. A részletekről Petri Csillát, az önkormányzat sajtóosztályának munkatársát kérdeztük.

Átalakítás

Mint elmondta, még tavaly volt egy licit erre, és négy ajánlat érkezett. A nyertes a Lotus volt. A 300 négyzetméteres területre, amelyből 105 négyzetméter maga az épület, végül idén júniusban kötöttek szerződést a nyertessel, amely azóta dolgoztat ott. Az ingatlan egy részét elbontották, a többiből éttermet alakítanak ki, a Körös fölött ívelő terasszal. Mindez körülbelül 1,3 millió lejébe kerül a beruházónak.

Egyébként szintén a néhai Mudura Sándor által alapított Lotus vállalkozás nyerte el tavaly nyáron a polgármesteri hivatallal átellenben, a Körös másik oldalán található terület használati jogát, ugyancsak huszonöt évre. Ott a váradiak által Budi bárként ismert kocsma működött, majd annak elbontása után négy évig üresen állt a terület. Ám az a rész azóta is üres, mióta a koncessziós szerződést megkötötték, pedig a tervek szerint oda is vendéglátóhelyet építene a nyertes.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!