ERDON Helyi hírek

2015.07.22. 13:53

Strandokat bírságoltak

Július folyamán a Bihar megyei fogyasztóvédők a strandokat, fürdőhelyeket, kültéri szórakoztató helyeket ellenőrizték, beleértve az ezek területén működő közélelmezési egységeket.

Július folyamán a Bihar megyei fogyasztóvédők a strandokat, fürdőhelyeket, kültéri szórakoztató helyeket ellenőrizték, beleértve az ezek területén működő közélelmezési egységeket.

Az 54 ellenőrzött cégnél 44 szabálysértést találtak, ezek miatt összesen122 ezer lejes pénzbírságot róttak ki. A strandokon, fürdőkben többek között azt konstatálták, hogy hiányoznak a víz minőségére vonatkozó információk, beleértve azokat, amelyek az egészségre kifejtett hatására vonatkoznak, a látogatók számára érvényes szabályzat sem volt kifüggesztve, a víz mélységét mutató jelzések nehezen voltak észrevehetőek.A közélelmezési egységekben pedig olyan élelmiszereket találtak, melyekre vonatkozóan hiányoztak a fagyasztás, gyártás időpontját jelző információk, a mérőfelszerelések metrológiai engedélye le volt járva, nem követték nyomon a hűtőkben lévő hőmérsékletet, az étlapokon nem voltak feltüntetve a mennyiségek.

Felhívás

Lapunkhoz továbbított közleményükben a fogyasztóvédők arra hívják fel a figyelmet: a vásárlók figyeljék, milyen az étel, amelyet meg akarnak vásárolni, s mindig őrizzék meg a számlát, hogy amennyiben panaszra kerül sor, bizonyítani tudják, honnan és mit vásároltak. A strandon pedig főleg arra figyeljenek, hogy minden szolgáltatás ára fel legyen tüntetve, és mindenért kapjanak számlát, legyenek feltüntetve a higiéniai szabályok és a medencék megfelelő állapotban legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!