ERDON Helyi hírek

2015.07.22. 12:43

Kedvezményes termék a turistáknak

A nyári évad közepétől, azaz július 27-től kapható Váradon az Ordea City Card csomag, melyet kifejezetten turistáknak szán a nagyváradi önkormányzat. Erről tájékoztattak szerdán.

A nyári évad közepétől, azaz július 27-től kapható Váradon az Ordea City Card csomag, melyet kifejezetten turistáknak szán a nagyváradi önkormányzat. Erről tájékoztattak szerdán.

Romániában Nagyvárad a harmadik olyan település – Konstanca és Kolozsvár után –, ahol a turistáknak szánt, utazási és vásárlási kedvezményeket, illetve hasznos információkat tartalmazó csomagot állítottak össze. A két említett várossal ellentétben, ahol magánkezdményezésként született meg a termék, Nagyváradon a helyi önkormányzat és a Nagyvárad és Környéke Turizmusfejlesztéséért Egyesület együttműködésének eredménye az Oradea City Card, ami tizenöt lejért kapható annál a hat váradi újságárusító bódénál, amelyekre felszereltek egy i. betűt ábrázoló kerek formájú táblát. Az Oradea City Cardot meg lehet vásárolni továbbá néhány váradi turisztikai célpont, műemlék közelében elhelyezett jegyárusító bódéban, valamint a Ramada, a Double Tree by Hilton, illetve a félixfürdői President Hotelben.

Első körben ötszáz

Eduard Florea városmendezser a terméket bemutató tegnapi sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a csomagban egy utazási kártya található, mely az első érvényesítéstől számítva negyvennyolc órán át ingyenes utazásra jogosít fel az összes nagyváradi, illetve félixfürdői és püspökfürdői tömegközlekedési járatra. Az Oradea City Card része egy térkép, valamint egy utalványcsomag, melynek segítségével ötven százalékos kedvezménnyel lehet belépni többek között a Körösvidéki Múzeum létesítményeibe és az állatkertbe. Ugyanakkor az utalványcsomag szelvényeivel kedvezményesen lehet vásárolni a programban közreműködő partnerintézményekben, melyek között éttermek, hotelek és bevásárlóközpontok találhatók. Az utalványcsomag kedvezményei egész évben érvényesek. Mint Eduard Florea elmondta, aki megveszi az Oradea City Cardot, akár több mint négyszáz lejt is megtakaríthat, ha ügyesen használja fel a kedvezménycsomag kínálatát. Az Oradea City Card román és angol nyelven tartalmaz informácikat, arról nem kaptunk érdemi tájékoztatást, hogy a jövőben – a magyarországi turistákra való tekintettel – készül-e magyar nyelvű verzió is. Elhangzott viszont az, hogy az Oradea City Card mellett már működik az oradea.travel, vagyis a város ötnyelvű (román, angol, magyar, német, olasz) turisztikai honlapja, valamint az önkormányzat és az egyesület különböző szuveníreket – hűtőmágneseket, bögréket, noteszeket, stb. – készíttetett, amelyeket szintén meg lehet majd vásárolni azokon a helyeken, ahol az Oradea City Cardhoz is hozzá lehet jutni. Megtudtuk, hogy első körben ötszáz Oradea City Card készült, de ha nagy lesz az érdeklődés iránta, akkor piacra dobnak még belőle.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!