ERDON Helyi hírek

2015.07.14. 16:35

Elektronikus elosztás

Bihar megye - Megvannak a líceumi helyekre történő első számítógépes elosztás eredményei, megtekinthetők az oktatási minisztérium honlapján (www.edu.ro).

Bihar megye - Megvannak a líceumi helyekre történő első számítógépes elosztás eredményei, megtekinthetők az oktatási minisztérium honlapján (www.edu.ro).Az elosztást Bukarestből végezték egy számítógépes programmal, a megyei tanfelügyelőségek közreműködése nélkül.

Néhány példa arról, hogy hová milyen jeggyel lehetett bejutni és mennyi hely maradt szabadon: a listát az Emanuil Gojdu líceum matematika-informatika szakos osztályai vezetik, ahová a legkisebb bejutó jegy 9.52 volt, ezt a Mihai Eminescu főgimnázium természettudományi osztálya követi, ahová 9.39 ponttal épp csak még be lehetett jutni. A magyar tannyelvű középiskolai osztályok közül az Ady Endre líceum matematika-informatika osztályába 7,77 volt a legkisebb bejutó jegy, s mind a 28 helyet elfoglalták. Filológiára 6.35 ponttal lehetett bejutni, társadalomtudomány szakra 5,8 ponttal, s itt a 28 helyből egyelőre 11-et foglaltak el. A természettudományi szak mind az 56 helye „elkelt”, itt 5,33 volt a legkisebb pontszám, amellyel még be lehetett jutni. A Mihai Eminescu főgimnázium magyar tannyelvű természettudományi osztályába 7.74 ponttal lehetett még bejutni, filológia szakra pedig, szintén magyar osztályba 7,07 ponttal. A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum kilencedikesek számára létesült 56 helyéből 49 telt be az első elosztás nyomán, ide 4,85, illetve 4,36 ponttal lehetett bejutni, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium 28 helyéből pedig egyelőre 17-et foglaltak el, itt 4,6 volt a legkisebb bejutó pontszám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!