ERDON Helyi hírek

2015.07.21. 15:28

„A siker rendkívüli volt”

Az Operett Expressz című nagy sikerű produkció egyik főszereplője Oszvald Marika operetténekes volt, aki az előadás után adott röpinterjút.

Az Operett Expressz című nagy sikerű produkció egyik főszereplője Oszvald Marika operetténekes volt, aki az előadás után adott röpinterjút.

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete a Nagyváradi Magyar Diákszövetséggel és a nyíregyházi Mandala Dalszínházzal közösen negyedik alkalommal szervezi meg a Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivált a várbéli szabadtéri színpadon. Pénteken este Oszvald Marika, Bozsó József, Benkóczi Zoltán, Lukács Anita, Vadász Zsolt és a tánckar feledhetetlen előadással szolgált a várszínházat zsúfolásig megtöltő közönségnek.

Az Operett Expressz című nagy sikerű produkció egyik főszereplője volt Oszvald Marika, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Az operetténekes az előadás után adott röpinterjúban elmondta: „Voltam már egyszer Váradon, egy kultúrházban, akkor is nagyon jó volt a hangulat. Az emberek nem olyan stresszesek, feszültek, mint otthon, Váradon sokkal finomabban beszélnek. A siker rendkívüli volt, a szabadtéri színpad ellenére közvetlen hangulat alakult ki – bár a szabadtéri színpadok esetében általában nagyobb a távolság az előadó és a befogadó között, Nagyváradon nem így volt.”

Oszvald Marika hozzátette, „a váradi előadás lelkületében volt valami plusz, aurája volt az előadásnak. A környezet, a várban kialakított nyári színpad nagyon jó helyszínnek bizonyult, mintha csak egy szobában lettünk volna a hallgatósággal. Öröm volt látni, ahogyan velünk énekeltek az emberek, feltöltődve tértünk vissza Magyarországra.”

Következik az Oscar

A Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál következő előadása az Oscar, az azonos című filmvígjáték színpadi adaptációja. Főszerepben Józsa Imre és Vándor Éva, továbbá Csarnóy Zsuzsanna, Zöld Csaba és Blazsovszky Ákos. Az előadásra a korábban meghirdetett időponttól eltérően – objektív okok miatt – július 27-én, hétfőn 21 órától kerül sor a várbéli nyári színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!