ERDON Helyi hírek

2015.07.14. 15:54

A főgázvezetékhez csatlakoznak

Nagyvárad- Kedd délután a városházán szokásos havi közgyűlését tartotta Nagyvárad helyi önkormányzati képviselő-testülete. Két napirendi pont a gázerőművel kapcsolatos befektetésre vonatkozott.

Nagyvárad- Kedd délután a városházán szokásos havi közgyűlését tartotta Nagyvárad helyi önkormányzati képviselő-testülete. Két napirendi pont a gázerőművel kapcsolatos befektetésre vonatkozott.Mint ismert, európai uniós támogatással gázerőmű épül Váradon, mely befektetés teljes költségvetése 53 millió euró. A tanácsülést megelőző sajtótájékoztatón Ilie Bolojan polgármester kifejtette: két változat merült fel a gázellátást illetően, az egyik, hogy a terjesztő Distrigaztól vásárolják, a másik pedig, hogy direkt módon az országos távhőhálózatra csatlakozzanak, mely körülbelül 700 méterre halad a leendő gázerőműtől.

A közgyűlésen az önkormányzati képviselők utóbbihoz adták elvi beleegyezésüket, ami azt jelenti, hogy egy csatlakozóvezeték kell épüljön 1,8 millió euró értékben, a szükséges dokumentáció elkészítésével. Az elöljáró azonban azt is bejelentette: az illetékes hatóságoktól pozitív véleményezést kaptak arra nézve, hogy ezt kiadást az európai uniós pénzalapból finanszírozzák, azzal a kikötéssel, hogy a munkálatok után a csatlakozásra vonatkozó befektetés a város tulajdonából a román állam birtokába kerüljön. Hozzátette: így nem csupán az 1,8 millió lejt sikerül megtakarítani, hanem évi 5 millió eurót is azáltal, hogy a közvetlen csatlakozásnak köszönhetően a gáz disztribúciójáért nem kell külön fizetni az említett szolgáltatónak.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!