ERDON Helyi hírek

2015.06.15. 11:58

Motorok és Hófehér jaguár Püspökiben

Nagyvárad- A múlt hétvégén új helyszínen, a Szántó felé vezető út melletti legelőn szervezte meg a körzeti RMDSZ és a Biharpüspöki Alapítvány a Biharpüspöki Napokat. Vasárnap délután számos szórakoztató program volt, este a magyarországi United együttes koncertezett.

Nagyvárad- A múlt hétvégén új helyszínen, a Szántó felé vezető út melletti legelőn szervezte meg a körzeti RMDSZ és a Biharpüspöki Alapítvány a Biharpüspöki Napokat. Vasárnap délután számos szórakoztató program volt, este a magyarországi United együttes koncertezett.

Jó hangulatban telt, és a rekkenő hőség ellenére sok érdeklődőt vonzott a 2015-ös Biharpüspöki Napok záródélutánja, estéje is, mely a Bocskai-ház kinövése miatt új helyszínen, a Kisszántó felé vezető út melletti legelőn került megrendezésre. Motorzúgás vezette fel a programfolyamot: közel 150 motoros érkezett a találkozóra, így körülbelül 100 kétkerekű járművet lehetett megtekinteni, ugyanis voltak motorosok, akik ketten ültek a nyeregben. Amúgy ahogy ilyen alkalmakkor lenni szokott, csak a megjelenésük, illetve a látványuk tűnt félelmetesnek, egyébként szimpatikus és barátságos arcok voltak, szívesen válaszoltak a feltett kérdésekre. Néhány méterrel odébb a Pusztai farkasok ordas nemzettségének tagjai készülődtek látványos íjjászbemutatóra, korabeli viseletben, de addig is ki lehetett próbálni a nyilazást, és aki akarta, megcsodálhatta az asztalra kitett fokosokat, szablyákat, nyílvesszőket, tegezeket, lándzsákat, kelevézeket.

Sajnos Biharpüspökiben is kezdenek divattá lenni a válások, így az idén Timár Enikő körzeti RMDSZ-elnök csupán egyetlen olyan házaspárt talált, aki az ezüstlakodalmát ünnepli, 50 éves házassági évfordulójukat ünneplőket nem köszönthetett. Az érintett Palotás Katalinnak és Katona Péternek mi is gratulálunk! A Szakács Zselyke református karnagy által vezényelt egyesített Hitbástya kórus egyházi csokorral örvendeztette meg őket és természetesen másokat is, majd a Szabó Mária és Kiss Géza által vezetett népdalkör tagjai énekeltek (billentyűn közreműködött Kiss Ervin), valamit verseket mondott Pető Mónika és Erdei Éva. A négy éve alakult, Deé Róbert tanár által felkészített városi fúvószenekar tagjai már fáradtan érkeztek- délelőtt Újpalotán meneteltek-, de ez egyáltalán nem látszott meg a teljesítményükön: nekik köszönhetően többek közt felcsendült a Szamosmenti induló, Brahms V. Magyar tánca, a Hajmási Péter, Hajmási Pál, egy ABBA-egyveleg, valamint a Europe együttes híres slágere a végső visszaszámlálásról.

Fergeteges hangulat

A Mana Rădoi koreográfus által tanított váradi Let s Dance tánccsoport fiataljai tangót, bécsi keringőt, bachatát, salsát és kortárs táncokat lejtettek. Ezután a Harascsák Gyula által edzett helyi Wolf tékvandó klub mutattak be látványos produkciókat. Említést érdemel, hogy olyan fiatalokat is látni lehetett, akik sikerrel szereppel kontinens és világbajnokságokon. A továbbiakban három ifjú reménység- Dóczi Krisztina és Buzási Patrik, a Művészeti Líceum tanulói, és Rob Vivien, a Francisc Hubic Művészeti Iskola diákja- énekelt magyar és külföldi pop-rock számokat. Huszár István alpolgármester és Pásztor Sándor volt önkormányzati képviselő üdvözölték a szervező csapat nevében is az egybegyűlteket, majd az est zenei csúcspontja következett, mely a magyarországi United együttes koncertje volt. Pély Barnáék remek hangulatot teremtettek, nem csupán olyan közismert szerzeményeiket játszották el, mint a Hófehér jaguár, a Hajnalban még a Nap is más, a Keserű méz vagy a Végső állomás, hanem népszerű funky és blues számokat is játszottak. A megérdemelt visszatapsolás után a Sexmachine és a Knocking On Heaven s Door című számokkal vettek búcsút rajongóiktól, illetve közös fényképkészítésre is lehetőség nyílt. Színpompás tűzijátékkal értek véget az idei Biharpüspöki Napok, melynek médiatámogatója a Bihari Napló volt.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!