ERDON Helyi hírek

2015.06.10. 11:34

Korszerűsítették a sportarénát

Nagyvárad- Csütörtökön kezdődik a női kosárlabda Európa-bajnokság, melynek egyik helyszíne Nagyvárad. A sportcsarnokban ennek érdekében eszközölt munkálatokról tartottak szerda délelőtt sajtótájékoztatót.

Nagyvárad- Csütörtökön kezdődik a női kosárlabda Európa-bajnokság, melynek egyik helyszíne Nagyvárad. A sportcsarnokban ennek érdekében eszközölt munkálatokról tartottak szerda délelőtt sajtótájékoztatót.

Az elmúlt hetekben a váradi Antonio Alexe Sportarénában végzett korszerűsítési munkálatokról tartottak szerda délelőtt sajtótájékoztatót.

Huszár István alpolgármester arra hívta fel a figyelmet: Nagyvárad az egyik helyszíne a június 11-17. között Romániában és Magyarországon zajló női kosárlabda Európa-bajnokságnak, éspedig a B csoport küzdelmeinek a házigazdája, azaz Lengyelország, Görögország, Fehéroroszország, Olaszország és Törökország küldöttségeit látja vendégül. Annak érdekében, hogy minden zökkenőmentesen, illetve az előírásoknak megfelelő történjen, néhány héttel ezelőtt Váradon jártak a FIBA szakemberei, és néhány módosítást javasoltak, mely elvárásoknak azóta eleget tettek. Ezek a befektetések ugyanakkor tartós jellegűek, vagyis lehetővé teszik, hogy egyéb, hasonló nagyságrendű és jelentőségű sportesemények lebonyolítására is pályázhatni lehessen.

Benyovszki Tünde, az önkormányzat Ingatlankezelő Igazgatóságának (AIO) helyettes vezetője elmondta, hogy a beruházások összesen 625.600 lejbe kerültek. Az aktuális javítások, illetve belső átrendezések 173.600 lejt emésztettek fel (többek közt rendbe tették a játékteret, plusz reflektorokat szereltek fel, kicserélték a régi ajtókat és kiégett villanykörtéket, új mosdót alakítottak ki, festettek egyes helyeken, modernizálták a sajtószobát stb.), valamint 372.000 lejt költöttek a szükséges logisztikai körülmények biztosítására, és beszereztek két vizesblokk típusú konténert, melyeket használni lehet később is, más rendezvények alkalmából.

Csütörtökön kezdődik

Florin Birta, a Városi Sportklub (CSM) elnöke megtiszteltetésnek nevezte, hogy egy ilyen rangos eseménynek biztosíthat otthont Várad. A belorusz tréner azon kritikai megjegyzésére, hogy a játéktér padlózata nem megfelelő, úgy reagált: ha a FIBA illetékeseinek megfelel, akkor biztos nincs vele probléma.

A Romániai Kosárlabda Szövetség képviseletében megszólaló Adrian Voinescutól megtudtuk, hogy hét játékvezető és két FIBA-megfigyelő jelenlétére számítanak, a rövid, körülbelül negyedórásra tervezett nyitóünnepséget pedig csütörtök délután 17.15 óra körül tartják, és meghívták rá a FIBA, az önkormányzat és az Ifjúsági és Sportminisztérium vezetőit.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!