ERDON Helyi hírek

2015.06.30. 12:36

Kiértékelték a Szent László Napokat

Sajtótájékoztatón értékelték ki a Szent László Napok szervezői a június 25–28. között a nagyváradi várban lezajlott rendezvénysorozatot. Jövőre is ugyanitt szerveznék meg.

Sajtótájékoztatón értékelték ki a Szent László Napok szervezői a június 25–28. között a nagyváradi várban lezajlott rendezvénysorozatot. Jövőre is ugyanitt szerveznék meg.

A Szent László Napok helyszínén, a nagyváradi várban értékelték ki a szervezők a négy napos rendezvénysorozatot június 30-án, kedden. Zatykó Gyula az esemény főszervezője értékelőjében kiemelte, hogy a Szent László Napok fő célkitűzését sikerült megvalósítani, mégpedig azt, hogy összehozzák az embereket, hogy az ide látogatók egy közösséget alkossanak, e mellett pedig természetesen Szent László király alakjának és szellemiségének népszerűsítése is a célok között szerepelt. „Ha Szent László szobrot szeretnénk a főtérre, akkor meg kell találni román barátainkat, akik az ügy mellé állnak, és ők csak akkor állnak a szoborállítás mellé, ha megértik, hogy Szent László egy olyan király volt, akire egyformán büszkék lehetnek, akik Váradon élnek” – mondta el Zatykó.

Jövőre is a várban

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tartalmat, a résztvevők számát és a helyszínt tekintve a három év alatt az idei rendezvény bizonyult a legjobbnak, többek között ezért is szeretnék, ha jövőre is a nagyváradi vár adna otthont a fesztiválnak, ahol a munkálatok befejezésével már háromszor nagyobb helyen rendezkedhetnek be. A pozitívumokra kitérve Zatykó Gyula kiemelte a kulturális, gyermek és szórakoztató programokat, amelyek mindegyikéért nagy volt az érdeklődés. Sikerült idén is kulturált és minőségi szórakozást nyújtanunk az ide látogatóknak, akik elvárják majd, hogy a város többi rendezvénye is minőségi legyen – hangzott el. „A rendezvénysorozattal nem csak a közösség, hanem a város is nyert, hiszen megtöltöttük élettel a várat és a város imázsát is pozitívan alakítottuk”. A negatívumokra kitérve a főszervező elmondta, hogy a Szent László Napoknak két gyenge pontja volt, az egyik az, hogy sokáig kellett sorba állni az ételstandoknál, a másik pedig az, hogy mikor a nagyszínpadon hangoltak, az zavarta a környező termekben zajló előadásokat. „Jövőre mindkét probléma megoldódik, hiszen akkor sokkal nagyobb helyen rendezkedhetünk be, több ételes stand is be fog férni és a nagyszínpad is messzebb kerül az előadások helyszíneitől”. Zatykó végezetül köszönetet mondott a szervezőknek és az önkénteseknek, akik február óta készítik elő a harmadik Szent László Napokat.

Várat hódítottak

A sajtótájékoztató további részében Mihálka Melinda programfelelős a nyári színházi események és a nagyszínpadi koncertek sikeréről beszélt, Székely Betti az önkénteseknek köszönte meg a fáradhatatlan munkát, Nagy József Barna a gyermekprogramok sikerességét emelte ki, míg Csomortányi István műszaki felelős, elmondta, hogy az előző helyhez képest a várban sokkal jobb az infrastruktúra (több áramforrás, kiépített vizesblokk stb.), így európai szinten zajlodhatott le az esemény. Végezetül elhangzott, hogy a négy nap alatt megvalósították a rendezvény mottóját, „Várat hódítunk!”, de ez csak a váradiak segítségével sikerülhetett.

P. Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!