ERDON Helyi hírek

2015.06.17. 15:56

Hasznos tapasztalatokat szereztek

Véget ért az Egy nap a városházán, Nagyváradért elnevezésű program, melyet Huszár István alpolgármester kezdeményezett XI-es magyar diákok részére. Szerdán sajtótájékoztatón összegeztek.

Véget ért az Egy nap a városházán, Nagyváradért elnevezésű program, melyet Huszár István alpolgármester kezdeményezett XI-es magyar diákok részére. Szerdán sajtótájékoztatón összegeztek.

Huszár István alpolgármester köszönetet mondott a segítségért Kecse Dalma Bihar megyei MAKET-elnöknek a segítségért. Hangsúlyozta: beiktatása után többek közt azért indította útjára az Egy nap a városházán, Nagyváradért elnevezésű programot, hogy nyisson a magyar fiatalok irányába, illetve annak reményében, hogy ez talán a pályaválasztásuk szempontjából is hasznos lesz számukra. Azért gondolt a tizenegyedikesekre, mert ők még nem kell intenzíven készüljenek az érettségire. Örömmel észlelte, hogy nagy volt az érdeklődés, nem csupán a nagyobb iskolák (Ady Endre Középiskola, Mihai Eminescu Főgimnázium, Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium), hanem a kisebbek is (Andrei Şaguna Műszaki Kollégium, Iosif Vulcan Főgimnázium, Művészeti Líceum) jelezték, hogy csatlakozni szeretnének. Úgy fogalmazott: lehet, hogy nem mindenki számára jött be a városházán vagy a terepen töltött idő, de azért bepillantást nyerhettek abba, hogyan működik a közigazgatás. Megtapasztalhatták, hogy a való világ egyáltalán nem olyan, mint amit az ismert valóságshow sugall.

Tapasztalatok

A sajtótájékoztatón jelen volt a projektben résztvevő 14 fiatal szinte mindegyike (Túros Dorottya, Bittenbinder Éva, Tallódi Orsolya, Huve Rafaella, Németh Henrietta, Opra Szabolcs, Haubenreich Evelyn, Törös Noémi, Nagy Anett, Komornyik Réka, Pantya Gergő), akik beszámoltak tapasztalataikról. Általában véve elmondható: bár eleinte izgultak amiatt, hogy mi vár rájuk, végül élvezték az audienciákat és a terepezést is, azt, hogy „nagy emberek” lehettek. Többen bevallották: meglepődtek azon, hogy milyen sok dolga van egy alpolgármesternek, s értékelték azt, hogy Huszár István mennyi mindent tesz a magyarok érdekében.

Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes örömét fejezte ki, hogy pozitív élményekben volt részük a diákoknak, és reményének adott hangot, hogy hasonló programok ezentúl is lesznek.

Huszár István egy-egy, a városházát ábrázoló képet ajándékozott a gyerekeknek, Kecse Dalmával pedig egyetértett abban, hogy valamilyen formában folytatni kell az együttműködést.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!