ERDON Helyi hírek

2015.06.30. 11:50

Fociünnep a BVSC-pályán

Meghívott státuszban újra részt vett az érmihályfalvi öregfiúk focicsapata az MLSZ és az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület szervezte focifesztiválon. És, ha már ott voltak...

Meghívott státuszban újra részt vett az érmihályfalvi öregfiúk focicsapata az MLSZ és az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület szervezte focifesztiválon. És, ha már ott voltak...

Nyíradonyi sportbaráti kapcsolataiknak köszönhetően az érmihályfalvi öregfiúk részt vesznek egyedüli határon túliakként az MLSZ Európában egyedülálló veterán-programjában: Nyíradony és a debreceni DASE csapataival oda-vissza alapon játszanak bajnoki rendszerben, ám a szezonvégi országos döntőköre eredményeiktől függetlenül mindig meghívást kapnak. Nem történt ez másképp az elmúlt szombaton sem, amikor Budapesten, a BVSC Szőnyi úti sporttelepén 15 csapat játszott a veterán bajnokság helyosztóin, az úgynevezett VIP-csoportban pedig Kelet és Nyugat válogatottja mellett Érmihályfalva lépett pályára. Id.dr.Lunczer János, az érmelléki csapat menedzsere elmondta: mindig rendkívül jó hangulatban telnek ezek a találkozók, ahol valójában már ismerősök találkoznak egymással, e mellett most jelen volt például Csank János korábbi és Dárdai Pál jelenlegi szövetségi kapitány is.

Egy életen át...

A meccseken a margittai, székelyhídi és semjéni labdarúgókkal megerősített érmihályfalvi csapat 2-0-ra legyőzte a Nyugat, 2-1-re Kelet válogatottját. A csapat tagjai voltak: Sütő Zoltán, Pauli János, Kovács Zoltán, Pap György, Kardos Sándor, Margittáról Karacs Gyula és Santa Dorel, Semjénből Perényi József és Fele László, Székelyhídról pedig a ma az USA-ban élő, korábbi román ifjúsági válogatott Fándly Zoltán. "Ezt egy életen át kell játszani" - hangzik a veterán fociünnep jelmondata, erre mi sem jellemzőbb, mint hogy a legidősebb labdarúgó 78 éves volt! Ehhez a szlogenhez tartják magukat az érmelléki sportolók is, tette hozzá id.dr.Lunczer János, aki a csapat nevében ezúton is köszönetet mond az érmihályfalvi önkormányzatnak utazásuk támogatásáért.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!